ODBOJKAŠI RADNIKA BEZ PORAZA NA PUTU PREMA PREMIJER LIGI

Datum:

Share post:

Odbojkaši Radnika savladali su ekipu Gacka maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 25:11, 25:17 i 25:21. Bilo je ovo prvo kolo u nastavku prvenstva u kojem su Bijeljinci ostvarili desetu pobjedu iz 10 odigranih utakmica.
 
– Mi smo se dobro pripremili za susret protiv ekipe Gacka, jer smo ranijih godina uvijek imali dosta problema kada igramo u Hercegovini. Najveći problem predstavlja naporan put na utakmicu, jer zbog finansijske situacije nismo u stanju da idemo na noćenje. Ipak, uspjeli smo da ozbiljnim pristupom i odgovornom igrom savladamo Gacko maksimalnim rezultatom i da se bez većih problema u Bijeljinu vratimo sa nova tri boda. Impresivan niz je iza nas, ali ne zanosimo se, već nastavljamo dalje onako kako smo do sada radili – istakao za ’’Sport Bijeljina’’ kapiten i trener Radnika Vladimir Milićević.
 
Milićević kaže da ekipa Radnika nastavlja sa treninzima i odigravanjem prijateljskih utakmica tokom sedmice, kako bi iz dana u dan bili što uigraniji u nastavku prvenstva.
 
– Naš cilj je jasna, a to je povratak u Premijer ligu. Na tom putu nam neće biti nimalo lako i iz tog razloga ne želimo da se previše opuštamo. Svaka utakmica je jedan stepenik ka vrhu brega, koji se zove prvak Republike Srpske i ne želimo da se spotaknemo ni na jednom. Nema opuštanja, a to znaju i momci koji za sada sve obaveze obavljaju bez pogovora. Imamo još tri kola do kraja regularnog dijela sezone, kada ponovo idemo na kratku pauzu, nakon čega slijedi ’’plej-of’’ i odlučujuće utakmice sezone – ističe Milićević.
 
U ovoj sezoni Radnik je trenutno bez poraza, nedavno je u prijateljskom odmjeravanju snaga savladana i drugoplasirana ekipa Premijer lige, što je dobar pokazatelj svima u klubu da je ekipa na pravom putu.
 
– Pobjede protiv ekipa protiv kojih smo do juče igrali u istom rangu su sigurno velika satisfakcija za nas. Ipak, ne gledamo na to kao nešto mnogo važno, jer je poenta da u tim mečevima stičemo neophodno iskustvo, koje naši mladi odbojkaši nemaju priliku da stiču protiv manje kvalitetnih timova u Prvoj ligi Republike Srpske. Kako sada stvari stoje, za ulazak u Premijer ligu BiH borićemo se protiv jedne od najiskusnijih ekipa, pa možda i u cijeloj BiH, tako da nam je veoma važno da nastavimo da radimo kao do sada i da taj rad u narednom periodu i pojačamo. Ako tako budemo pristupili svakom treningu, onda sam siguran da će svi kojima je Radnik u srcu biti zadovoljni, kakav god krajnji rezultat da bude – zaključio je na kraju trener i kapiten odbojkaša Radnika Vladimir Milićević.
 
Vladimir je napomenuo da je Radniku u ovoj, ali i svih prethodnih sezona adut kvalitetan rad na treninzima, jer nikad nije bio, niti može finansijski da parira drugim timovima koji ulažu mnogo više novca u dovođenje provjerenih i iskusnih igrača. Bez obzira na sve, očekuje da se na kraju pokaže sav uloženi trud i rad tokom sezone, koja može biti jedna od uspješnijih, jer dobre rezultate bilježe i mlađe kategorije ovog kluba, u sezoni u kojoj za sada nemaju nijedan poraz.
 
GACKO – RADNIK 0:3
(11:25, 17:25, 21:25)
Dvorana SŠC “Pero Slijepčević” u Gacku. Sudija: Nebojša Pavlović (Foča), Pomoćnik: Dragan Filipovac (Višegrad). Delegat: Nebojša Karadeglija (Ljubinje).
 
GACKO: A. Govedarica, Rončević, Gutović, Koprivica, Nastić, Milidragović, Babić, Slijepčević, M. Govedarica, Šupić. Soknić, Antunović. Trener: Milan Bošković.
 
RADNIK: Ilić, Medan, Đurić, Manojlović, Milićević, Tuzlančić, Koprivica, Drljić, Stanišić, Žižović, Janjičić, Blagojević. Treneri: Miodrag Milićević, Vladimir Milićević.
 
U narednom kolu Radnik će u subotu na svom terenu dočekati ekipu Crvene Zvijezde iz Obudovca. Utakmica se igra u dvorani Gimnazije u Račanskoj ulici sa početkom u 18:00 časova uz direktan prenos na portalu ’’Moja Bijeljina’’ i fejsbuk profilu Odbojkaškog kluba Radnik.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Sport Bijeljina
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...