O NAPADU poslanika SDS da se izjasne i Narodna skupština i SDS

Datum:

Share post:

Predsjedništvo Boračke organizacije grada Prijedora saopštilo je večeras da od Narodne skupštine Republike Srpske očekuje da zauzme stav o nedoličnom ponašanju narodnog poslanika Milana Tubina koji je fizički napao i vrijeđao predsjednika te organizacije Zorana Predojevića, a od SDS-a da odluči da li joj je takav čovjek potreban.
 

"Boračka organizacija ovaj događaj neće uzeti kao razlog da se naruše odnosi sa Gradskom organizacijom SDS-a Prijedor jer smo ubijeđeni da istupanje Milana Tubina nije vezano za SDS i da ta stranka, bez obzira na pojedinačne istupe, ima pozitivan odnos prema mjestu i ulozi gradske Boračke organizacije", saopšteno je nakon sjednice Predsjedništva Boračke organizacije grada Prijedora.

U saopštenju se navodi da je Slavko Švraka, zbog čijeg je djelovanja u Skupštini grada Prijedora Tubin počinio prekršaje koje mu policija stavlja na teret, borac prve kategorije i dugogodišnji član Boračke organizacije koji je dao veliki doprinos u svim aktivnostima te organizacije.

"To što se on kao odbornik u Skupštini grada Prijedora ispred SDS-a ne slaže sa svojim stranačkim kolegom i predsjednikom Milanom Tubinom nije problem Boračke organizacije. O tome će, nadamo se, svoj sud dati SDS. Milan Tubin nije birao Slavka Švraku za člana Predsjedništva Boračke organizacije grada Prijedora i sigurno ga ne može i neće ni smjenjivati", poručuju borci.

Predsjedništvo Boračke organizacije grada Prijedora zahvalilo je svim borcima iz cijele Republike Srpske koji su juče i danas uputili podršku i osudili nedolično ponašanje narodnog poslanika i predsjednika Gradske organizacije SDS-a Prijedor Milana Tubina.

U saopštenju je izraženo uvjerenje da će istražni i pravosudni organi preduzeti sve potrebne mjere da rasvijetle incident i sankcionišu počinioca i dalo maksimalnu podršku Predojeviću.

"U prostorije Boračke organizacije svaki dan dolaze nezadovoljni i revoltirani borci opterećeni raznim životnim problemima i koji su zabrinuti za Republiku Srpsku. Ti borci su uvijek dobro došli i mi zbog njih postojimo. Međutim, Boračkoj organizaciji nisu dobro došli nezadovoljni političari, niti u takvim ljudima vidimo dobronamjerne savjetnike", dodaju borci.

Naglašavaju da su kao nestranačka organizacija otvoreni prema svim političkim opcijama.

"Oni moraju u Boračku organizaciju doći tako što će prvo pokucati na vrata i reći dobar dan. Nama ne trebaju političari koji će u prostorije Boračke organizacije ulaziti da bi fizički ugrožavali bilo koga, a ponajmanje predsjednika organizacije na radnom mjestu", navodi se u saopštenju.

Boračka organizacija grada Prijedora informaciju o jučerašnjem upadu Milana Tubina u prostorije organizacije i fizičkom napadu na Predojevića dostaviće institucijama Republike Srpske, svojoj republičkoj organizaciji, rukovodstvu SDS-a i Forumu za bezbjednost zajednice grada Prijedora.

Član Predsjedništva Boračke organizacije grada Prijedora Slavko Švraka rekao je da je član SDS-a od njenog osnivanja odnosno od dolaska osnivača Jovana Raškovića u Marićku, da je član Boračke organizacije od njenog osnivanja, da je borac prve kategorije i da nijednim svojim postupkom nije doveo u pitanje kredibilitet svog boračkog djelovanja.

"Nikad nisam dozvolio da političko djelovanje miješam sa aktivnostima u Boračkoj organizaciji, a Boračka mi je uvijek bila na prvom mjestu. Moje političko opredjeljenje nije od juče, ali sam mu dosljedan od prvog dana. Ja se izvinjavam svim članovima SDS-a i svim drugima koji su Tubinu dali glas i apsolutno osuđujem njegovo ponašanje", rekao je Švraka novinarima u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, jučerašnji incident posljedica je i unutarstranačkih problema u prijedorskom SDS-u i činjenice da je skupštinska većina u prijedorskom parlamentu predvođena SNSD-om za nepunu godinu sa 24 odbornika postepeno se osipala i na posljednjem zasjedanju u ponedjeljak spala na 14 glasova. Od pet odbornika SDS-a samo jedan je pod kontorlom Tubina i u koaliciji sa SNSD-om, dok četiri odbornika, među kojima i Švraka, ne priznaje Tubinov legitimitet i u Skupštini djeluju nezavisno i samostalno.

Član Predsjedništva Vojislav Kondić rekao je da borci energičnije moraju dati do znanja političarima da se ne smiju miješati u rad Boračke organizacije i da ne mogu raditi šta hoće, ističući da ova organizacija nema veze sa dešavanjima u Skupštini grada Prijedora, a da je uvučena u ta dešavanja mimo svoje volje.

Iz Policijske uprave Prijedor juče je saopšteno da će protiv Tubina Osnovnom sudu u Prijedoru dostaviti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja tuča, fizički napad i vrijeđanje. Policiji je juče oko 11.35 časova Predojević prijavio da ga je u prostorijama Boračke organizacije grada Prijedora Tubin verbalno i fizički napao.

Na večerašnjoj sjednici je data i bezrezervna podrška predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Milomiru Savčiću kojega prijedorski borci smatraju izuzetno časnim i poštenim generalom i velikim patriotom.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NEŠKOVIĆ: Dom naroda BiH u blokadi već dva mjeseca voljom bošnjačkih delegata

Dom naroda Parlamenta BiH je već mjesec i po dana u blokadi i bez zasjedanja. Bošnjački klub delegata...

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Apel građanima da obrate pažnju tokom boravka na otvorenom i da se ne kreću kroz neuređena područja koja mogu biti...

Saopštenje JZU Institut za javno zdravstvo, prenosimo u cjelosti: "S obzirom na nastupajuće praznike i toplije vrijeme kada se...

Na današnji dan prije 32 godine osnovana ’’GARDA PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će danas (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...

Danas je Veliki četvrtak

Pravoslavni vjernici obilježavaju danasVeliki četvrtak kao sjećanje na Tajnu ili Posljednju večeru Isusa Hrista i njegovih učenika. Ovo je...