NOVI GRAD: Sutra ponovljeni izbori na biračkom mjestu Hozići

Datum:

Share post:

Ponovljeni izbori na biračkom mjestu Hozići u Novom Gradu biće održani sutra.

Centralna izborna komisija (CIK) BiH donijela je odluku o odgađanju i raspisivanju izbora za ovo biračko mjesto, gdje, kako je navedeno 2. oktobra nije bilo moguće održati opšte izbore u skladu sa Izbornim zakonom BiH.

Iz CIK-a je navedeno da će na odgođenim izborima na biračkom mjestu u Hozićima biti korišten novi izborni materijal sa dodatnom zaštitom, da je Opštinska izborna komisija imenovala nove članove biračkog odbora i da će izbore nadzirati akreditovani supervizor CIK-a.

Na biračkom mjestu Hozići registrovano je 465 birača koji će moći da glasaju od 7.00 do 19.00 časova.

Na ovom biračko mjestu 2. oktobra nije održan birački proces jer su prije njegovog otvaranja zatečeni popunjeni glasački listići.

Zbog sumnje da su na biračko mjesto unijeli veliku količinu popunjenih glasačkih listića uhapšeno je pet lica za koje je Tužilaštvo BiH preložilo pritvor.

Mjera pritvora predložena je za Suvada Halilovića, Emira Vakufca, Ramiza Hamzagića, Ismeta Džafića i Ismeta Mehinovića.

Naredbu za njihovo hapšenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske dao je glavni tužilac BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Vodič za održavanje, prihranu i presađivanje orhideja

Za orhideje kažu da su najljepše cvijeće na planeti, ali ako ih gajite, vrlo je važno znati osnovna...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice. Broj rođenih i upisanih...

SERVISNE INFORMACIJE za 26. april: Prekidi u snabdijevanju vodom i električnom energijom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...