NASTAVLJAJU SA BLOKADOM: „SDA izgubila sve poluge moći“

Datum:

Share post:

SDA nastavlja sa praksom blokada. Nakon što je Ustavni sud Republike Srpske donio odluku da Zakon o nepokretnoj imovini Srpske ne predstavlja povredu nacionalnog interesa Bošnjaka, iz SDA najavljuju da će kako kažu „pravdu“ potražiti na Ustavnom sudu BiH.

Tvrde da su već pripremili zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog Zakona, koji će biti upućen Ustavnom sudu BiH. SDA je izgubila sve poluge moći, ovo je njihovo posljednje uporište, odgovor je iz Republike Srpske. Jeftini politički poen u pokušaju da povrate poljuljani rejting, tako zahtjev SDA ocjenjuje poslanik SNSD-a.

„Mi u Republici Srpskoj ćemo odlučivati o nepokretnoj imovini i okupacija politike SNSD-a jeste da zemlja, šume i rijeke pripadnu građanima Republike Srpske“, rekao je Denis Šulić, poslanik SNSD-a u NSRS.

Radi se o klasičnoj manipulaciji stanovništva BIH, poručuje SDS-ov Ognjen Bodiroga. Opoziciji je i u ovom slučaju kriv SNSD. 

„S jedne strane imamo SDA koji manipuliše bošnjacima jer očajnički hoće da udje u vlast na nivou BIH i FBIH, a na drugoj strani imamo SNSD koji manipuliše Srbima jer Zakon koji je usvojila NSRS krajem decembra nije ništa nego preslikan nametnut Ešdaunov Zakon“, rekao je Ognjen Bodiroga, poslanik SDS-a u NSRS.

Radi se čistoj zloupotrebi, jer je poznato da u UStavnom sudu BIH sjede članovi SDA, poručuje poslanik SNSD-a u PD PS BIH. To je kaže njihov način da osporavaju sve što stiže iz Republike Srpske.

„Sve što je pozitivno u Republici Srpskoj, a odnosi se na funkcionisanje insitucija Srpske SDA će pokušati da ospori nažalost i na takav način samo dodatno komplikuju odnose u BiH“, rekao je Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Ustavni sud Republike Srpske nije prihvatio zahtjev Bošnjaka za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa u Zakonu o nepokretnoj imovini jer, kako je obrazloženo, nije konkretizovan.

Navode da obrazloženje odluke ne sadrži razloge koji se mogu dovesti u vezu sa relevantnim odredbama Ustava Republike Srpske o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa konstitutivnih naroda određenih amandmanima na Ustav Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kvadrat stana znatno poskupio

Za samo godinu dana završeni i prodati novi stanovi u Banjaluci su po kvadratu poskupjeli za čak 1.143...

Grad Bijeljina učesnik programa Provođenje Okvira za realizaciju ciljeva održivog razvoja

Grad Bijeljina je izabran da, kao jedan od osam opština i gradova i tri kantona, učestvuje u programu...

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...