NASTAVLJAJU SA BLOKADOM: „SDA izgubila sve poluge moći“

Datum:

Share post:

SDA nastavlja sa praksom blokada. Nakon što je Ustavni sud Republike Srpske donio odluku da Zakon o nepokretnoj imovini Srpske ne predstavlja povredu nacionalnog interesa Bošnjaka, iz SDA najavljuju da će kako kažu „pravdu“ potražiti na Ustavnom sudu BiH.

Tvrde da su već pripremili zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog Zakona, koji će biti upućen Ustavnom sudu BiH. SDA je izgubila sve poluge moći, ovo je njihovo posljednje uporište, odgovor je iz Republike Srpske. Jeftini politički poen u pokušaju da povrate poljuljani rejting, tako zahtjev SDA ocjenjuje poslanik SNSD-a.

„Mi u Republici Srpskoj ćemo odlučivati o nepokretnoj imovini i okupacija politike SNSD-a jeste da zemlja, šume i rijeke pripadnu građanima Republike Srpske“, rekao je Denis Šulić, poslanik SNSD-a u NSRS.

Radi se o klasičnoj manipulaciji stanovništva BIH, poručuje SDS-ov Ognjen Bodiroga. Opoziciji je i u ovom slučaju kriv SNSD. 

„S jedne strane imamo SDA koji manipuliše bošnjacima jer očajnički hoće da udje u vlast na nivou BIH i FBIH, a na drugoj strani imamo SNSD koji manipuliše Srbima jer Zakon koji je usvojila NSRS krajem decembra nije ništa nego preslikan nametnut Ešdaunov Zakon“, rekao je Ognjen Bodiroga, poslanik SDS-a u NSRS.

Radi se čistoj zloupotrebi, jer je poznato da u UStavnom sudu BIH sjede članovi SDA, poručuje poslanik SNSD-a u PD PS BIH. To je kaže njihov način da osporavaju sve što stiže iz Republike Srpske.

„Sve što je pozitivno u Republici Srpskoj, a odnosi se na funkcionisanje insitucija Srpske SDA će pokušati da ospori nažalost i na takav način samo dodatno komplikuju odnose u BiH“, rekao je Miroslav Vujičić, poslanik SNSD-a u PD PS BiH.

Ustavni sud Republike Srpske nije prihvatio zahtjev Bošnjaka za utvrđivanje povrede vitalnog nacionalnog interesa u Zakonu o nepokretnoj imovini jer, kako je obrazloženo, nije konkretizovan.

Navode da obrazloženje odluke ne sadrži razloge koji se mogu dovesti u vezu sa relevantnim odredbama Ustava Republike Srpske o zaštiti vitalnih nacionalnih interesa konstitutivnih naroda određenih amandmanima na Ustav Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BANJA LUKA: Radnici koje je Stanivuković nezakonito premjestio vraćeni na svoja radna mjesta

Radnici gradske uprave Neđeljko Radulović i Jovica Vukelić vratili su se danas na svoja radna mjesta, tri mjeseca...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...