NA DANAŠNJI DAN počelo suđenje Slobodanu Miloševiću

Datum:

Share post:

Na današnji dan 12. februara 1882. godine rođen je srpski slikar Ljubomir Ivanović, pionir srpske grafike. Poslije studija na Državnoj akademiji u Minhenu bio je profesor Umjetničke škole u Beogradu. U srpskom slikarstvu je crtež od pomoćne slikarske discipline razvio do samostalnog umjetničkog djela.

Njemački vojnici 1942. godine ubili su 42 zatvorenika koja su bježala iz logora Crveni krst kod Niša, u Drugom svjetskom ratu, a 105 zatvorenika uspjelo je da pobjegne. Za odmazdu streljano je 850 ljudi.

U Beogradu 1949. godine počela je nastava na Akademiji za pozorišnu umetnost, osnovanoj 1948.

Sjedinjene Američke Države 1986. godine izručile su Jugoslaviji Andriju Artukovića, ministra unutrašnjih poslova Vlade Nezavisne Države Hrvatske u Drugom svjetskom ratu. Jugoslovenske vlasti Artukovića, koji je poslije rata pobjegao iz zemlje, optužile za ratne zločine počinjene nad civilima, među kojima je bilo najviše Srba i Jevreja.

Na današnji dan 2002. godine pred Međunarodnim sudom za ratne zločine u Hagu počelo je suđenje bivšem predsjedniku Srbije i Jugoslavije Slobodanu Miloševiću, prvom šefu države. Milošević je u maju 1999. optužen za zločin protiv čovječnosti, kršenje zakona i pravila rata i genocid tokom ratova u Hrvatskoj i Bosni i sukoba na Kosovu.

U Sloveniji 2006. godine otkriven je virus ptičije gripe H5.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Aktiv žena SP Bijeljina organizovao akciju podjele vaskršnjih jaja (foto)

U susret Vaskrsu, najvećem hrišćanskom prazniku, Aktiv žena Socijalističke partije, Gradski odbor Bijeljina, organizovao je danas akciju pod‌jele...

Preminuo sveštenik Vojislav Vojo Čarkić – Pop Žućo

Sveštenik Vojislav Vojo Čarkić, poznat kao "pop Žućo", preminuo je danas u Istočnom Sarajevu, potvrđeno je u Srpskoj...

PETROVIĆ: SDS na lokalne izbore izlazi čistog obraza i mirne savjesti

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, dotakao se teme predstojećih izbora i liste SDS...

Dobrotvorna organizacija „Trojeručica“ Bijeljina – U susret Vaskrsu podijeljeno 56 paketa hrane i 120 školjki jaja (foto)

Saopštenje Dobrotvorne organizacije "Trojeručica" Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Blagoslovom NJ.P Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija kao i svake godine i...