Mozilla Firefox za Android podiže privatnost na sljedeći nivo najnovijim ažuriranjem

Datum:

Share post:

Mozilla je 2021. godine uvela „Total Cookie Protection“, skup funkcija koje korisnicima omogućavaju znatno veću privatnost tokom surfovanja interneta. Do sada je ova funkcija bila dostupna samo na desktop verziji pregledača, a sada će i Android korisnici moći da je koriste.

Total Cookie Protection primorava sve veb-sajtove da čuvaju svoje kolačiće u odvojenim „teglama“, čime se blokiraju pokušaji da vas prate širom veba i prave profile korisnika.

Kreiranjem zasebne „tegle“ za svaku veb lokaciju, Firefox će automatski blokirati sve pokušaje korišćenja kolačića za praćenje korisnika dok pretražuju veb.

Na primjer, ako ste unijeli određene informacije na nekom sajtu, tim podacima sada više neće biti moguće pristupiti sa drugih veb lokacija. Dobra vijest je da se ova zaštita može sinhronizovati na svim vašim uređajima, sve dok se prijavite na svoj Mozilla nalog na njima.

Pored nove funkcije na Android-u, kompanija takođe olakšava maskiranje vaše adrese e-pošte pomoću Firefox Relay-a na desktop verziji. Sa Firefox Relay-om, korisnici mogu da maskiraju svoju pravu adresu e-pošte kada se prijave za uslugu.

Iako je Relay bio relativno lak za korišćenje, zahvaljujući tome što je bio u vidu ekstenzije, kompanija sada čini stvari još lakšim omogućavajući korisnicima da pristupe Relay-u samo klikom na oblast obrasca za kontakt.

Uglavnom, dobijate odličnu zaštitu i to vas ništa ne košta. Ali Mozilla je takođe dodala dosta alata tokom prošle godine, dajući korisnicima novi način da se bore protiv pretnji na internetu. Štaviše, dodali su i neke funkcije koje vam mogu pomoći da bolje surfujete internetom, kao što su ClearURL i ReadAloud, dva nova alata predstavljena za Firefox za Android tek prošlog mjeseca, prenosi Telegraf.

Sa ClearURL-om, korisnici mogu da uklone dodatne neželjene pridružene kodove iz URL-a, što olakšava deljenje čistih i bezbjednih adresa veb lokacija. ReadAloud servis je moćan alat koji omogućava korisnicima da čuju sadržaj umjesto da ga čitaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

TRESE SE TLO Novi zemljotres pogodio Rumuniju

Zemljotres jačine 4,8 stepeni prema Rihteru pogodio je Rumuniju u 16.02 po lokalnom vremenu. Prema podacima EMSC, epicentar potresa...

DIJANA SAVIĆ BOŽIĆ: Opoziv sproveden na zakonit i transparentan način – Prema drugim nepotpunim preliminarnim rezultatima 15.021 ZA opoziv, 32.380 PROTIV opoziva (foto)

Predsjedni Komisije za sprovođenje opoziva Gradonačelnika Grada Bijeljine Dijana Savić Božić potvrdila je da je Komisija danas u...

Dom zdravlja Bijeljina u penziju ispratio načelnicu Službe porodične medicine prim. dr Maru Mitrić

U prepunoj velikoj sali Doma zdravlja Bijeljina 20.03.2023. godine u penziju je ispraćena dugogodišnja načelnica Službe porodične medicine...

Crveni krst Bijeljina danas obilježava Svjetski dan sreće

Kao opšteprihvaćeni dan Svjestkog dana sreće obilježava se 20. mart.  Cilj ovog dana je da se poveća svijest o...