MLADEN SAVIĆ: Interventni OTKUP TOVNE JUNADI dao očekivane rezultate na području Bijeljine

Datum:

Share post:

Interventni otkup tovne junadi na području Grada Bijeljina dao je očekivane rezultate, a trenutno ima da se otkupi još oko 50 grla, takao da će biti ostvareno sve što je predviđeno, izjavio je za portal Dešavanja u Bijeljini načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljina Mladen Savić.

„Promjenom Pravilnika o načinima i uslovima podsticaja poljoprivredne proizvodnje za 2019. godinu predviđeno je da svi oni koji ne ispunjavaju uslove po Pravilniku o podsticajima, koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede RS, u vezi sa interventnim otkupom, mogu da predaju predviđenim otkupljivačima tovnu junad. Na ovaj način riješen je problem otkupa tovne junadi na prostoru Semberije“, rekao je Savić za portal Dešavanja u Bijeljini.

Savić kaže da je, kao i do sada, Pravilnik prilagođen manjim poljoprivrednim proizvođačima, koji su imali za otkup do 10 tovnih junadi.

„Predviđena kvota je 300 tona. Od ove kvote do sada je otkupljeno oko 353 grla u prosjeku težine oko 620 kilograma, što iznosi negdje oko 219 tona. Trenutno ima da se otkupi oko 50 grla, tako da će biti ostvareno sve što je predviđeno“, ističe Savić.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava Grada Bijeljina, na čelu sa gradonačenikom, i u narednom periodu, kada je riječ o podsticajima u poljoprivredi, biće orijentisana ka manjim poljoprivrednim proizvođačima, što će, kako keže, biti definisano novim Pravilnikom o podsticajima poljoprivredne proizvodnje za 2020. godinu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODIJELJENI VASKRŠNJI DAROVI EPISKOPA FOTIJA

U susret proslavljanju Praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, blagoslovom Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija, jerej Branislav Nedić, protođakoni Nemanja...

Bijeljina postaje turistička destinacija

Osim velikih gužvi, u Bijeljini je primjetan i povećan broj turista u prazničnim danima. To govori u prilog...

Vučević prvi zvanični susret na novoj funkciji obavio sa Patrijarhom Porfirijem

Predsjednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da mu je drago što je svoj prvi zvanični sastanak na...

VIŠKOVIĆ: Srpska je finansijski stabilna

Srpska je finansijski stabilna. Od kraja 2018. godine do danas penzije su povećane za 60,1 odsto, a plate...