MINISTAR ĆORIĆ: Banjalučka regija zaslužuje moderan ski-centar i turistički kompleks

Datum:

Share post:

Izgradnja ski-centra na Manjači će upotpuniti turističku ponudu Srpske, a realizacija ovog reprezentativnog projekta će početi odmah – poručeno je u Stričićima na Manjači gde je danas direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić predstavio master plan izgradnje ski-centra na Manjači, kojem su prisustvovali brojni zvaničnici, a potvrdio Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da su institucije Republike Srpske ozbiljne u namjeri da realizuju projekat izgradnje ski-centra na Manjači.

-Neće ovo biti samo ski-centar nego kvalitetna turistička destinacija. Vlada Republike Srpske stoji iza ovoga projekta i dala je saglasnost Olimpijskom centru Jahorina da krene u njegovu realizaciju. Idemo dalje sa realizacijom značajnih projekata u Republici Srpskoj, a jedan od njih jeste ovaj. Svaki glavni grad ima ovakve sadržaje, što mora da ima i Banjaluka, rekao jer Dodik.

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Ćorić istakao je da je izgradnja ski centra Manjača projekat koji će značajno doprinijeti razvoju cijele Republike Srpske i unaprijediti turističku ponudu.

“Banjalučka regija zaslužuje moderan ski-centar i turistički kompleks. Na primjeru Olimpijskog centra “Jahorina, koji je zadužen za realizaciju ovog projekta, vidjeli smo da je turizam pokretač privrede, a vjerujemo da će i ovaj kraj imati mnogobrojne benefite od izgradnje ski centra na Manjači”, rekao je Ćorić.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je izgradnja ski-centra na Manjači veoma ambiciozan projekat, ali i od izuzetnog značaja za stanovnike ovog kraja.

-Ovo je kruna zajedničkih napora institucija Republike Srpske i stanovnika ovog kraja. Ovaj projekat će upotpuniti turističku ponudu Srpske. Vjerujem da će ovo biti moderan ski-centar koji će donositi dobit ovom kraju i Srpskoj, rekla je Cvijanovićeva u Stričićima.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da institucije Srpske imaju viziju da na Manjači naprave ne samo ski- centar, nego sportsko-rekreativni centar, koji će posjetiocima nuditi sadržaj tokom cijele godine. Višković je istakao da projekat izgradnje ski-centra na Manjači nije samo predizborna priča, nego projekat koji će značajno doprinijeti razvoju Banjaluke i cijele regije.

-Manjača ispunjava uslove za izgradnju ski-centra, jer je plan da se primjeni najnovija tehnologija za osnježavanje i pravljenje vještačkog snijega, rekao je Višković.

Vlada Republike Srpske usvojila je informaciju o izgradnji ski-centra Manjača, procijenjene vrijednosti projekta 53.360.000 KM bez PDV-a, koja se odnosi na troškove projektovanja i izgradnje tog centra.

Predstavljanju su prisustvovali i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić, te ostali zvaničnici Srpske.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MEŠKOVIĆ: Zadovoljni smo rodom jagoda, ali ne i cijenom (video)

Proizvođač jagoda iz Čelića Mustafa Mešković, pričao je kakva je proizvodnja jagode ove godine, kao i isplati li...

NIKOLA GRUJIĆ briljirao u Španiji: Učestvovalo 750 studenata, MLADIĆ IZ LOPARA osvojio drugo mjesto

Dvadesettrogodišnji Nikola Grujić iz Lopara, student četvrte godine Fakulteta za računarstvo i informatiku Univerziteta „Sinergija“ u Bijeljini, na...

ĐURĐEVIĆ: Što je bilo do nas, mi smo uradili, a sve zbog razvoja naše Bijeljine

Što je bilo do nas, mi smo uradili, a sve zbog razvoja naše Bijeljine Zadovoljan sam radom Skupštine i...

PETROVIĆ: Uprkos opstrukcijama, Grad funkcioniše bolje nego bilo koji drugi grad u Srpskoj

Kako biste ocijenili rad Vašeg kabineta u prvom kvartalu ove godine? -Na prvom mjestu bih rekao da je rad...