MASLAČKOVA ROĐENDAONICA U RAČANSKOJ: Rođendanske avanture kojih će se djeca rado sjećati

Datum:

Share post:

U Račanskoj ulici u Bijeljini uskoro se otvara Maslačkova rođendaonica, u kojoj će biti moguće organizovati nezaboravne rođendanske proslave za mališane, ali i za tinejdžere.

Otvaranje rođendaonice planirano je za 20. mart, a kako kažu u Maslačku već od 21. marta imaju rezervisane proslave rođendana.

Vlasnik Maja Antić kaže da su postojali gotovo svi preduslovi da se otvori rođendaonica, s obzirom da u “Maslačku” postoji dio koji se bavi animacijama, te da su sa novim prostorom od 180 kvadrata, koji je moderno uređen, stvoreni svi uslovi da se mališani zabave i uživaju.
Maja Antić

“U okviru “Maslačka“ imamo dio koji se zove pozorištance „Maslačak“, koji se bavi predstavama za djecu. Imamo repertoar i držimo predstave u Centru za kulturu. Idemo i u druge opštine, gdje izvodimo predstave. U „Maslačku“ imamo i dio džumbus animatori, koji se u bavi animacijskim dijelom. Radimo animacije na rođendanima, raznim događajima, promocijama. S obzirom da već imamo džumbus animatore i više od 200 kostima, rodila se ideja da sve to složimo u nešto što može da se zove rođendaonica“, objašnjava Antićeva.

Igra, zabava, animatori
Antićeva kaže da je ideja da proslave rođendana traju tri sata, koja treba da prođu u igranju i aktivnom druženju djece sa animatorima.

„Ne želimo da radimo rođendane tako da roditelji odvedu djecu i ubace ih u neki boks sa lopticama, tobogane i slično. Rođendani će da traju tri sata, u okviru kojih djeca imaju direktan kontakt sa animatorima. Zamišljeno je da ta tri sata prođu u igranju i aktivnom druženju djece sa animatorom. U momentu kada počne rođendan, animatori preuzimaju djecu, a roditelju mogu, a i ne moraju da budu tu. Prvi dio rođendana su igrice, družimo se i igramo, a zatim slijedi pauza kako bi djeca mogla da jedu. Poslije toga, mališani mogu da gledaju predstavicu, nakon čega, likovi koji su izveli predstavu iznose tortu. Poslije torte, postoji mogućnost da napravimo disko zabavu“, objašnjava Antićeva.

Kako kaže, planirani su tematski rođendani, gdje je za malu djecu planiran program Diznijevih i drugih junaka iz crtanih filmova.

„Svi likovi koje smo odradili kroz predstave mogu da budu domaćini na rođendanu. Ako dijete želi da slavi rođendan sa Snježanom i sedam patuljaka, on slavi sa njima. Teme su zaleđeno kraljevstvo, Elza. Imamo kostime, imamo predstavu, imamo sve. Tu su i Pepa Prase, Patrolne šape, Miki, Mini, Maša i Meda, razni klovnovi i sve princeze koje postoje“, ističe Antićeva.

Rođendan u Maslačkovoj rođendaonici moći će da proslave i tinejdžeri, za koje je predviđen sasvim drugačiji program.
 
„Kada je riječ o tinejdžerima, predvidjeli smo sasvim drugačiji program. Za njih neće biti predstavica, nego karaoke, koje su njima interesantne, kao i disko zabava“, kaže Antićeva, koja ističe da je jedan od planova da se prostor rođendaonice iznajmljuje i za proslavu punoljetstva.

„Planirali smo, takođe, da taj prostor iznajmljujemo, da djeca mogu tu da slave punoljetstvo. Oni mogu da dovedu svog di-džeja, a da od nas uzmu samo prostor. Moguće je da taj prostor primi oko 70 djece“, kaže  Antićeva.

Kada je riječ o cijeni i onome što cijena uključuje, Antićeva kaže da će biti moguće iznajmljivanje prostora, iznajmljivanje sa animacijom, dok su, kada je riječ o hrani, spremni da izađu u susret slavljenicima.

„Ljudi mogu da obezbijede svoju hranu. Nećemo nikoga uslovljavati sa hranom, a opet bićemo tu i za one ljude koji žele da im sve bude servirano. Imaćemo i tu mogućnost. Naravno, nećemo  mi spremati hranu, ali imaćemo ugovore sa picerijama ili restoranima“, ističe Antićeva.  

Antićeva smatra da otvaranje rođendaonice predstavlja i određeni pomak kada je riječ o pozorištancetu „Maslačak“.

„U okviru pozorištanceta sada ćemo imati veliku i malu scenu. Kada je riječ o velikoj sceni i velikim predstavama, radićemo u Centru za kulturu, dok ćemo male predstave raditi u rođendaonici. U rođendaonici možemo da radimo predstave za 50 djece. Pravimo i binu, tako da ćemo male predstave, sa dva glumca, raditi vikendima, u popodnevnim časovima, vjerovatno, u rođendaonici“, kaže Antićeva.  

Termin je moguće rezervisati na brojeve telefona 055/424-600, 065/484-700, 065/647-525, 065/903-556, te mejl adresu maslacakbn@gmail.com ili Fejsbuk stranici – Maslacak maske i kostimi Bn.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...