Maskirani huligani u Zadru pretukli članove delegacije KK Crvena zvezda

Datum:

Share post:

Užasne vesti stigle su iz Zadra, gdje su huligani ovog kluba napali dva srpska novinara i člana Upravnog odbora Zvezde i njegovog prijatelja u dva odvojena incidenta u gradu.

Povodom ovoga se oglasila i policija grada Zadra i potvrdila da su se desila dva napada i da je istraga u toku, kao i da su dvije osobe koje se sumnjiče da su povezane sa napadima u policijskim prostorijama.

„Večeras, 11. novembra oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem sutrašnjeg sportskog takmičenja u Zadru. U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima. Po završetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno izvestiti javnost“, navodi se u sinoćnjem saopštenju policije.

Prvi napad na novinare desio se između 18 i 18.30 ispred njihovog hotela, a drugi sat i po vremena kasnije. Povrijeđeni su odmah završili u bolnici, a prema slikama u koje je  Nova.rs imali uvid, dvojica novinara su zadobila žestoke povrede.

KK Crvena zvezda Meridianbet je saopštila da su „tokom subote uveče u dva odvojena incidenta u Zadru bez ikakvog razloga napadnuti član UO kluba, zajedno s još jednim prijateljem kluba koji je bio u društvu, kao i dva člana novinarske ekipe koja je s delegacijom KK Crvena zvezda Meridianbet stigla iz Barselone“!

Kako je navedeno, svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni i tom prilikom doživjeli su ozbiljne povrede.

„Kao klub zahtijevamo hitnu reakciju nadležnih tijela, na prvom mjestu hrvatske policije i službi sigurnosti kao i privođenje napadača, jer je nevjerovatno da se napadaju ljudi koji su u Zadar stigli kao dio delegacije našega kluba, koji nisu imali nikakva obilježja našega kluba na sebi, niti su na bilo koji način provocirali bilo koga“, ističe se u saopštenju KK Crvena zvezda Meridianbet.

Košarkaški klub Zadar oglasio se povodom sramnog napada na delegaciju Crvene zvezde i dvojicu novinara koji su došli u Hrvatsku kako bi izvještavali sa meča ABA lige (nedjelja, 17 časova).

„Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće ekipe i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze sa navijanjem i ljubavlju prema klubu. Takvu grupu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao grupu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promivišemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mjesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvijek ćemo biti posvećeni promovisanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde i njegovom prijatelju, njihovim porodicama. Pozivamo sve navijače da sutra tokom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, polnu mržnju ili netrpeljivost, a posebno nasiljem. Osim kazni, rizikujemo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena.“

Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega“ stoji u saopštenju Zadra.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Milovanović predlaže Bojana Savića za predsjednika SNSD Bijeljina (foto)

Najnovija informacija je da će novi predsjednik GrO SNSD Bijeljina biti Bojan Savić. Kako nezvanično saznajemo, sjednica je zakazana...

LOPARE: Donirana kompletna građa za hram u Lipovicama (foto)

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i odbornik u Skupštini opštine Lopare Cvjetko Tomić su donirali...

RAVNA GORA: Sjećanje na stare junake – počast novima

Srbija i Srbi, ma gdje živeli, treba da budu srećni što su, u Drugom svjetskom ratu, imali dva...

DR STEVIĆ: Značaj preventivnih ginekoloških pregleda je ogroman (video)

Doktor Bojan Stević, ginekolog i načelnik ginekologije Doma zdravlja Bijeljina istakao je da je značaj prevencije ogroman. "Značaj prevencije...