LOPARE: RADO SAVIĆ – ''Gradićemo četiri nove poslovne zone''

Datum:

Share post:

Kandidat SDS za načelnika opštine Lopare Rado Savić na proteklim lokalnim izborima osvojio je četvrti mandat. Savić je pobijedio sa 45% glasova, što im je donijelo 11 odborničkih mandata u Skupštini gdje sa PDP-om, koji je osvojio tri mandata čine Skupštinsku većinu. Pored SDS-a, u Skupštini djeluju još četiri partije: SNSD i DNS sa po tri mandata, dva odbornička mjesta dobio je Demos i jedan Socijalistička partija.

U LOPARAMA STABILNA SKUPŠTINA VEĆINA
“U Loparama postoji stabilna Skupštinska većina. Mi smo jedna od rijetkih opština koja je još u decembru mjesecu usvojila budžet za 2021. godinu. Iako su izbori bili krajem godine, Lopare normalno funkcionišu sa svim dokumentima koji su neophodni da se usvoje. Odlučili smo da idemo u realizaciju naših ciljeva za naredni četvorogodišnji mandat”, rekao je Savić za portal Dešavanja u Bijeljini.

NASTAVAK INFRASTRUKTURE U LOPARAMA
On je kao prioritet u daljem radu istakao nastavak izgradnje komunalne infrastrukture, poboljšanje puteva, vodovoda, rasvjete, a tu su svakako i  aktivnosti na osnaživanju privrede. Savić je ujedno najavio i izgradnju novih poslovnih zona.
“Gradićemo četiri nove poslovne zone, odnosno jednu u Priboju, dvije u Loparama i jednu u Bobetinom Brdu koja će biti u blizini budućeg autoputa Beograd-Banjaluka”, rekao je Savić.

AMBICIOZNI PLANOVI O POLJOPRIVREDI
On je istakao da ima ambiciozne planove kada je riječ o poljoprivredi. S obzirom da je riječ o podmajevičkom krajau, već postoji repektabilan broj novih zasada šljive, ali cilj je da se taj broj poveća, kao i da u toku je izgradnja savremene hladnjače.

Sportsko-rekreativni kompleks na Busiji podržan od Vlade Srpske
“Projekat izgradnje sportsko-rekreativnog kompleksa na Busiji podržan je od strane Vlade Republike Srpske. Opština Lopare do sada je izdvojila oko 100.000KM za izgradnju pristupnog puta, a očekujemo i podršku drugih lokalnih zajednica koje gravitiraju ka tom centru. Ubjeđen sam da će taj projekat u narednom periodu biti realizovan, gdje će biti zaposleno najmanje 100 radnika” – rekao je Savić u razgovoru za portal Dešavanja u Bijeljini.

Projekat Busija podržan je i od Grada Bijeljina sa 100.000 KM za vrijeme mandata pokojnog Gradonačelnika Miće Mićića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...