LJUBIŠA PETROVIĆ: Vraćene fakture za troškove opoziva

Datum:

Share post:

Saopštenje pravnog tima Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti:

Referendum je, naravno, došao na naplatu i to na ruke onome koga su pokretači ovog političkog cirkusa neuspješno pokušali da smijene. Vrhunac je neukusa i političke drskosti to što je Predsjednik Skupštine poslao Gradonačelniku Bijeljine četiri fakture koje se odnose na provođenje postupka opoziva, na ukupan iznos od oko 30.000 konvertibilnih maraka.

Dvije fakture su od firme „Mojić“ i odnose se na štampanje glasačkih listića u ukupnom iznosu oko 14.000 KM, faktura Pošta Srpske od preko 13.000 KM za troškove slanja preporučenih pošiljki, a faktura “Kopitrejda“ koja glasi na iznos od oko 2.000 KM, odnosi se na uslugu iznajmljivanja računara, fotokopira, štampača i umrežavanje opreme.

Ne postoji apsolutno nikakav pravni osnov za plaćanje ovih faktura, osim možda nekog nematerijalizovanog usmenog dogovora između pokretača opoziva i navedenih preduzeća.

Naime, Stručna služba skupštine jeste Planom javnih nabavki za 2023. godinu predvidjela postupak nabavke izbornog materijala za koje je okvirni datum pokretanja postupka bio 28. februar, ali ovaj postupak nikada nije pokrenut, nikada nije provedena niti tenderska procedura, niti je zaključen bilo kakav ugovor. Usluge slanja preporučenih pošiljki i iznajmljivanja računara, fotokopira, štampača i umrežavanje opreme za potrebe održavanja referenduma, nisu bile čak ni u Planu javnih nabavki, a kamoli da je taj plan proveden propisno ili da je predmetni ugovor sklopljen.

Sve ovo ipak nije spriječilo predsjednika Skupštine da ove fakture uredno dostavi Gradskoj upravi za plaćanje. Gradska uprava funkcioniše prvenstveno na načelu transparentnosti i nedopustivo je plaćati fakture za koje ne postoji pravni osnov, pa je Gradonačelnik LJubiša Petrović ove fakture vratio nazad Predsjedniku Skupštine na dalje postupanje.

Pozivamo Predsjednika Skupštine da iznađe način da ova potraživanja izmiri, kad je već ranije naprasno riješio da provodi taj besmisleni referendum, a da o plaćanju nije mislio na vrijeme. Vjerujemo da će prvi pravnik Bijeljine naći adekvatan i zakonit način da ovaj problem riješi, a da njime neće opterećivati Gradsku upravu, niti građane Bijeljine.

PRAVNI TIM GRADONAČELNIKA BIJELJINE“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...