SDS: “Neizmirene obaveze su naslijeđene”

Datum:

Share post:

“Neizmirene obaveze su naslijeđene” Iz SDS objasnili zašto su na kraju prošle godine dugovali 319.608 KM

Dug od 319.608 KM koji je SDS imala na kraju prošle godine nije nastao u periodu sadašnjeg rukovodstva već je taj dug naslijeđen.

Saopšteno je ovo iz SDS kao reakcija na pisanje portala Capital, a koji je prenijela i Srpskainfo o tome da je najviše neizmirenih obaveza, kada su u pitanju veće stranke u Srpskoj imala SDS koja je, na kraju prošle godine restoranima, hotelima, te dobavljačima dugovala 319.608 KM.

– U vezi s nedavnom informacijom o neizmirenim obvezama SDS i navodnom “gubitniku dana” Milanu Miliveviću kao predsjedniku, želimo naglasiti da je iznos navedenog duga od 319.608 КM rezultat naslijeđenog finansijskog tereta iz prethodnog perioda, a ne dug nastao u periodu sadašnjeg rukovodstva, što bi se moglo shvatiti iz teksta objavljenog pod gore navedenim naslovom – navodi se u dopisu iz SDS.

Ističe se da je sadašnje rukovodstvo SDS preuzelo od ranije veći dug i da su preduzete mjere kako bi dug smanjili na trenutnih 319.608 КM.

U SDS ističu da je dug 2019. godine iznosio oko 970.000 КM, a sadašnji dug od 319.608 КM je rezultat preduzetih mjera štednje.

– Važno je istaći da smo i pored situacije u kojoj se nalazimo na OFAК crnoj listi i bez bankovnog računa uložili značajne napore kako bi sanirali finansijsko stanje stranke. Prethodno navedeni naslov “gubitnik dana” nije u skladu s činjenicama jer ne uzima u obzir kontekst smanjenja duga. To nije samo pogrešno, već neobjektivno prema sadašnjem rukovodstvu koje je uspjelo značajno smanjiti prethodni dug i nepravedno je prema trenutnom stanju u kome se nalazi SDS. Na ovaj način nanesena nam je ogromna šteta i revolt kod građana i članstva – ističu u SDS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Košarkaši Crvene zvezde osvojili titulu u regionalnoj ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu u regionalnoj ABA ligi. Crveno bijeli su u trećoj utakmici finalne serije pobijedili...

Otvoren prvi sajam ljepote i zdravlja u Bijeljini (foto)

Prvi sajam ljepote i zdravlja pod nazivom „Beyond beauty“ otvoren je  u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Sajam će...

ZEKIĆI: SRPSKE ŽRTVE NIKO NE ČUJE – Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir

Rezolucija o Srebrenici neće donijeti mir. Srpske žrtve niko ne priznaje, u takvim okolnostima suživot je gotovo nemoguć....

Gradu Bijeljina donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo (foto)

Gradu Bijeljina su donirani kontejneri za mješoviti komunalni otpad, papir, lug, plastiku i staklo Gradu Bijeljina je isporučena vrijedna...