GRADONAČELNIČE PETROVIĆU podržavate li “napad“ Vukanovića na SRPSKOG PATRIJARHA I PREDSJEDNIKA VUČIĆA? (foto, video)

Datum:

Share post:

Kuda plovi ovaj brod? Naslov je to popularne pjesme, ali može poslužiti i kao dobar uvod u tekst, koji propituje ponašanje “lidera opozicije“.

Onih koji svoju popularnost, u velikoj mjeri duguju objavama na društvenim mrežama. Koliko takva, “moderna politika“, ima dobru osnovu i stvarnu težinu, koliko je dosljedna i ima li viziju i kontinuitet?

Kuda plovi ovaj brod?

VUKANOVIĆ O SRPSKIM VLADIKAMA

“Zašto na izdaju i priznanje nezavisnosti Kosova ćuti patrijarh i Crkva, ne bi vladike ćutale da su živi upokojeni mitropolit Amfilohije i vladika Atanasije“.

Ovako glasi jučerašnji status Nebojše Vukanovića na Cukerbergovoj privatnoj društvenoj mreži zvanoj fejsbuk.

Зашто ћуте патријарх Порфирије и Српска православна црква, нема покојног Атанасија и Амфилохија да дигну глас против признања Косова

Hoće li gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović podržati napad na SPC i  predsjednika Srbije Vučića?

Citirana objava postavlja nekoliko pitanja.

Jedno od njih je i da li će gradonačelnik Bijeljine, koji teži da se bavi i “niskom i visokom politikom“, podržati ovu izjavu svog trenutnog političkog saborca, kao što je Vukanović podržao njega u nastojanju da ostane gradonačelnik Bijeljine, na zajedničkoj tribini održanoj u nedjelju uveče (26. februar. 2023.) u Bijeljini.

SEMBERIJA: Fijasko ’’Razgovora sa građanima’’ Ljubiše Petrovića i Nebojše Vukanovića (foto)

Zašto?

Zato što je Vukanović ovom rečenicom prozvao ne samo patrijarha srpskog Porfirija, Srpsku pravoslavnu crkvu, nego je kao izdajnika označio Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srbije.

Nebojša Vukanović, Ljubiša Petrović

A Ljubiša Petrović je u otvorenom pismu upućenom tom istom Aleksandru Vučiću 13. septembra prošle godine izrekao niz hvalospjeva među kojima je pohvalio i njegovu dosljednu i mudru politiku po pitanju Kosova i Metohije.

Otvoreno pismo Gradonačelnika Bijeljine Aleksandru Vučiću

“Otkako ste Vi na čelu Srbije, ona je dostigla maksimum kada su strane investicije u pitanju, otvaranje novih fabrika i postrojenja, sklapanje partnerskih odnosa sa uspješnim privrednicima i biznismenima iz cijelog svijeta i to uprkos ogromnim pritiscima pod kojim se Srbija nalazi sve ove godine, zbog odlučnosti da sačuva Kosovo i Metohiju i zadrži objektivan stav o tekućim problemima u Evropi i svijetu,” pisao je Petrović pred Dan srpske zastave i nacionalnog jedinstva koji se održavao u Bijeljini.

Vučiću dođi u Gradsku upravu!?

Mediji su objavu ovog pisma ilustrovali Petrovićevom fotografijom na kojoj pokazuje srce napravljeno pomoću prstiju i Vučićevim likom pored srca.

Da li je cilj pisma bio da nagovori Vučića da dođe u Gradsku upravu u Bijeljini i tako pojača Petrovićev politički rejting. Susret dva političara?

NIJE prošla “odlična“ reklama za društvene mreže

Nekoliko dana poslije Vučić je došao u Bijeljinu i pozdravio se i sa pozicijom i opozicijom, a u tom redu je bio i Petrović. Iako nije bilo posjete Gradskoj upravi, ostala je fotografija rukovanja koja je hitno distribuirana medijima.

Kasnije je dio političara primjetio da je ovo fotografisanje izgleda bilo mnogo važnije nego da Bijeljina, kao grad domaćin Dana srpske zastave, bude ukrašena srpskim trobojkama.

Nije bilo ni jedne, ili vrlo malo, neprimijetno… na banderama ili na balkonima bijeljinskih stanova…

Trojac – sa ili bez kormilara?

Ljubiši Petroviću, inače, zamjere da je kao gradonačelnik Bijeljine, do sada više demonstrirao želju da se bavi visokom nego niskom politikom, između ostalog i poslovima koji su vezani za lokalnu upravu. Tako je stalne kritike upućivao Miloradu Dodiku, Vladi Republike Srpske, pojedinim ministrima, govorio o korupciji i pljačkama zvaničnika i podržavao Vukanovića i Trivićevu u njihovim političkim akcijama.

LJUBIŠA JELENA VUKAN ILI VUKAN LJUBIŠA JELENA ILI JELENA VUKAN LJUBIŠA

Ta “simbioza“ je demonstrirana u tolikoj mjeri da se već uveliko priča da će ovaj trojac osnovati i novu poliutičku partiju kojoj će oni biti neprikosnoveni “mladi i poletni“ lideri. To bi, kako se očekuje, mogla biti “oštra“ opozicija sadašnjojh vlasti u Srpskoj.

Ali se ovom Vukanovićevom objavom otvara pitanje jedinstva politike koju bi ovaj trojac mogao da vodi. Petrović je do sada pratio i Trivićevu i Vukanovića u većini njihovih poteza, iako se pazio tužbi za klevetu, pa je bio umjereniji u direktim prozivanjima od Vukanovića.

Ko je kome izdajnik?

Za Vukanovića direktni napadi nisu nikakvo čudo, jer je u svojoj karijeri novinara i političara ulazio u lične sukobe sa vladikama i protestovao protiv prethodnog patrijarha, kada je ovaj dodjeljivao orden Dodiku, tako da taj dio objave i nije neko iznenađenje.

Gradonačelniče Bijeljine da li se ograđujete od izjave Vukanovića, Vašeg “političkog“ saborca u kojoj je Vučića nazvao izdajnikom?

Međutim dio u kojem predsjednika Srbije Aleksandra Vučića direktno proziva za izdaju Kosova i Metohije, u određenoj mjeri je novina koja može biti i prvi izazov i kamen spoticanja u trojcu Vukan, Jelena, Ljubiša.

U trojcu koji svoju popularnost duguje i fejsbuku i drugim društvenim mrežama na kojima promovišu svoje dnevne stavove i politiku, za koju pojedini tvrde da je dugororčna taman toliko koliko traje i sama objava, ali da donosi popularnost poput onih koje imaju pop zvijezde ili starlete (kako se kome sviđa).

Ovo prozivanje Vučića, kojeg je Petrović do sada podržavao(a) i divio mu se, možda otvara i direktno pitanje: Gospodine Petroviću, obzirom da se bavite visokom politikom, da li se ograđujete od izjave vašeg saborca Vukanovića u kojoj je upravo Aleksandra Vučića nazvao izdajnikom?

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...