Večeras (nedjelja, 26. februar 2023.) je u bijeljinskom Centru za kulturu ’’Semberija’’ održana je tribina pod nazivom ’’Razgovor sa građanima Semberije’’ koju su pompezno na društvenim mrežama najavljivali Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine i Nebojša Vukanović poslanik u NS RS i predsjednik Liste za Pravdu i red.

Mediji nisu bili pozvani, da li zbog bojazni od ’’fijaska’’ skupa ili od bojazni nezgodnih pitanja…!?

Gradonačelnik Bijeljine na tribini tek posle intorinja srpske himne

Na početak skupa, odnosno na Vukonavićevu i svoju javnu tribinu u Centru za kulturu ’’Semberija’’ koja je bio zakazana za 18.00 časova gradonačelnik Bijeljine došao je tek nakon završetka  intoniranja srpske himne.

Gdje su poslanici SDS i PDP iz Semberije?

Predsjednik i poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović, poslanik Đorđe Vučinić te predsjednik te stranke u Bijeljini Miloš Trifković, kao i istaknuti aktivista Liste za pravdu i red dr Dragan Đorđić su  došli znatno ranije i pozdravili prisutne ali u tek polovično popunjenoj velikoj sali bijeljinskog Centra za kulturu, koja broji preko 350 mjesta. 

Početak tribine, intoniranje himne

Ono što je posebno interesantno da na ovoj javnoj tribini u Bijeljini večeras ni na bini, niti  u publici, nije bilo poslanika, istaknutih članova SDS i PDP niti stranačkih aktivista što potvrđuje ’’sumnje’’ da se Petrović izolovao i od sopstvenih stranačkih struktura, odnosno onih političkih partija na čijim ’’krilima’ je i došao na mjesto gradonačelnika Bijeljine.

Tako se samo po sebi postavlja javno pitanje gdje su poslanici u NS RS iz bijeljinskog SDS Tomica Stojanović i Mirjana Orašanin, kao i poslanik bijeljinskog PDP Slaviša Marković.

Nisu ni pozvani na tribinu u svojoj Bijeljini

Portal dešavanja u Bijeljini nezvanično saznaje da nisu ni pozvani na večerašnju tribinu u svojoj Bijeljini, dok je opravdano odsutna zbog porodičnih obaveza bila Marija Topić Nikolić delegat u Vijeću naroda Republike Srpske sa Liste za pravdu i red iz Bijeljine.

Aplauzi iz Semberije se nisu čuli…

Vukanović je dobio u uvodnom obraćanju ogroman aplauz od prisutnih iz poluprazne sale bijeljinskog Centra za kulturu ali se aplauzi Semberskih građana, koji su bili u ogromnoj manjini, nisu čuli jer su ih nadjačali aplauzi onih koji su došli iz Ugljevika, Lopara i iz Zvornika, kažu pojedinci nezadovljini večerašnjim skupom.

Vukanović traži posmatrače za opoziv gradonačelnika Bijeljine

Vukanović je, tokom govora, pozvao prisutne da se prijave da budu posmatrači na referendumu za Petrovićev opoziv 19. marta.

Sam ovaj poziv za pomoć Petroviću oko poziva za prijavu za posmatrače na predstojećem referendumu za opoziv 19. marta 20203. godine dovoljno govori…ili…

Gerilska borba..blokiranje kružnih tokova…

Pružajući podršku Petroviću, Vukanović se, između ostalog, založio za gerilski borbu protiv, kako je rekao, kriminalizovane vlasti i pozvao na masovne proteste i blokiranje kružnih tokova kako bi se vlast stavila pod pritisak i riješila probleme građana.

Založio se i za provođenje lustracije u sudstvu, navodeći primjere  gubitka većeg broja sudskih porocesa za klevetu i plaćanja  kazni u iznosima od više hiljada maraka.

Zahvalio se na dolasku oko, kako je izbrojao, 190 učesnika tribine, „koje nije spriječilo ni „snježno nevrijeme“  ni to što je danas neradni dan.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име