Koje marke automobila su Srbi najviše kupovali posljednjih mjeseci

Datum:

Share post:

Tokom trećeg kvartala 2020. godine, u Srbiji je zabilježen rast broja prvi put registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila.

 
 
 
 
 
 

U periodu jul-septembar, najbrojnije marke među novoregistrovanim vozilima bile su Volkswagen, Opel, Peugeot, Audi i Renault, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Kod putničkih automobila novijeg datuma, kada je riječ o pogonskom gorivu, najzastupljeniji je benzin, a na putevima dominiraju vozila veličine motora do 2.000 "kubika".

Ukupan broj saobraćajnih nezgoda u trećem kvartalu 2020. manji je za 9,6% u odnosu na isti period 2019. godine. Pad broja saobraćajnih nezgoda sa povrijeđenim licima u naselju iznosi 4,1%.

Broj lica nastradalih u trećem kvartalu 2020. godine manji je za 14,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kao i broj poginulih lica, koji je manji za 15,9%.

U istom izvještaju, navodi se da su najzastupljenija teretna vozila do 999 kg nosivosti, kao i da najveći broj ovih vozila koristi dizel kao pogonsko gorivo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...

PETROVIĆ: Sa Jasminom Abdulahagić i sa njenim timom se može jako lijepo diskutovati i moguće je sarađivati

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, govorio je o održanom Sajmu turizma i gastokulture...