Kadar DNS imenovan za zamjenika direktora RU CZ (foto)

Datum:

Share post:

Vlada Republike Srpske razriješila je dužnosti zamjenika direktora Republičke uprave Civilne zaštite RS Nenada Ćuka i umjesto njega na tu funkciju imenovala funkcionera DNS-a iz Istočnog Sarajeva Marka Kubatliju.

Marko Kubatlija

Nenad Ćuk je predvodio spasilački tim CZ RS u pružanju pomoći i traženju stradalih u zemljotresu koji je početkom februara ove godine pogodio tursku pokrajinu Kahramanmaraš.

Nenad Ćuk

Spasilački tim koji je predvodio Ćuk ponio je epitet heroja, jer je među prvima stigao u zemljotresom pogođeno područje Turske, gdje je proveo deset dana u pružanju pomoći i traženju stradalih.

Spasioci su svoju humanu misiju nastavili i po povratku u RS, jer su se odrekli dnevnica u korist 11-godišnje djevojčice Irmak Bajrak koju su spasili, a koja je u zemljotresu u Turskoj izgubila roditelje.

Ipak, pokazalo se da su politika i podjela partijskog plijena ispred humanosti, jer je umjesto Ćuka koji je predvodio spasioce iz Srpske u humanoj misiji za zamjenika direktora CZ RS imenovan funkcioner DNS-a koji je prije imenovanja na tu funkciju bio pomoćnik direktora područnog centra Poreske uprave RS u Istočnom Sarajevu.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Godišnje bacimo 5.000 šlepera hrane

Prema podacima UN u BiH godišnje bude bačeno oko 400.000 tona hrane.  Kompanije koje se bave prodajom i...

U Bijeljini održano stručno predavanje za distrofičare (foto)

U okviru nedjelje borbe protiv distrofije, Regionalno udruženje distrofičara Bijeljina danas je u hotelu Drina održalo stručno predavanje...

Polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena 31. godišnjica Druge semberske lake pješadijske brigade VRS (foto, video)

Na današnji dan, 1992. godine, formirana je Druga semberska brigada Vojske Republike Srpske kroz koju je prošlo 4.200...

ĐURĐEVIĆ: KMF „Radnik MD Shop“ je ponos Bijeljine (foto, video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, danas je organizovao prijem za šampione BiH u futsalu KMF "Radnik MD...