JOVIČEVIĆ: Vučković i gradonačelnik Petrović zamjenjuju teze i obmanjuju javnost!

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Bobana Jovičevića, odbornika u Skupštini Grada Bijeljina i predsjednika Komisije za poljoprivredu i selo Skupštine Grada prenosimo u cijelosti:

Vučković i gradonačelnik Petrović zamjenjuju teze i obmanjuju javnost!

Pisana izjava Sretena Vučkovića iz Gradskog odjeljenja za poljoprivredu, u kojoj resornog ministra u Vladi Republike Srpske Savu Minića pita gdje je novac za nadoknadu štete od suše za poljoprivrednike Semberije, klasičan je primjer obmane, licemjerja i perfidne zamjene teza.

Vučković dobro zna kome treba da postavi to pitanje – njegovom šefu, gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću, koji mu je vjerovatno diktirao ovu pisanu izjavu. Gradonačelnik sigurno stoji iza ovakvih lažnih i perfidnih objava, budući da dvije godine radi samo to – vara naše građane, obmanjuje i zamjenjuje teze, optužujući sve druge za ono što on radi – krši zakon i zloupotrebljava položaj.

Vučković dobro zna da je gradonačelnik Petrović glavni i jedini krivac zašto poljoprivrednici Semberije nisu dobili novac od Vlade Republike Srpske kako bi djelimično ublažili štetu od elementarne nepogode – suše.

Vučković takođe zna da je gradonačelnik Petrović, iako je to više puta javno od njega traženo, odbio da djeluje po odredbama člana 39. stav 2. i člana 41. stav 1. Zakona Republike Srpske o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, te da proglasi stanje elementarne nepogode – suša, čime je zloupotrijebio službeni položaj, te nesavjesno i neodgovorno postupio. Vučkoviću je takođe poznato da bi Vlada Republike Srpske, u skladu sa Zakonom, sasvim sigurno reagovala na odluku gradonačelnika, provela odgovarajuće procedure i finansijski pomogla našim poljoprivrednicima.

Vjeruje se da je gradonačelnik Petrović poljoprivrednike Semberije na ovaj način oštetio za najmanje 2,5 miliona KM pomoći za otklanjanje poljedica suše, što je bio jedan od ključnih razloga donošenja odluke o pokretanju opoziva gradonačelnika Petrovića.

Dakle, Vučković je svoje pitanje trebalo da postavi svom šefu Petroviću, koji će svakako na to pitanje odgovarati, ako ne javnosti, onda organima koji su pokrenuli istragu protiv gradonačelnika i odgovornih u Gradskoj upravi nakon podnesene krivične prijave za namjerno kršenje zakona, nesavjesno postupanje i zloupotrebu položaja.

I da ne zaboravim: očekujem da ovaj odgovor Vučković i Petrović objave na zvaničnoj stranici Grada Bijeljine, gdje je plasirana Vučkovićeva izjava. Ako tako ne bude, biće to još jedan dokaz da je gradonačelnik Petrović privatizovao zvaničnu stranicu Grada za lične potrebe i promociju, što je takođe jedan od ozbiljnih razloga za njegov opoziv.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Nagetsi 3:0 Lejkersi: Novi rekord Nikole Jokića

Košarkaši Denver Nagetsa pobijedili su Los Anđeles Lejkerse 112:105, te tako sada vode 3-0 u prvoj rundi plej-ofa...

Najnoviji podaci: U 2023. porastao broj zaposlenih žena, pogledajte o kojoj cifri je riječ

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je danas da je položaj žena na tržištu rada u prošloj godini...

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...