JOVIČEVIĆ: Vučković i gradonačelnik Petrović zamjenjuju teze i obmanjuju javnost!

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost Bobana Jovičevića, odbornika u Skupštini Grada Bijeljina i predsjednika Komisije za poljoprivredu i selo Skupštine Grada prenosimo u cijelosti:

Vučković i gradonačelnik Petrović zamjenjuju teze i obmanjuju javnost!

Pisana izjava Sretena Vučkovića iz Gradskog odjeljenja za poljoprivredu, u kojoj resornog ministra u Vladi Republike Srpske Savu Minića pita gdje je novac za nadoknadu štete od suše za poljoprivrednike Semberije, klasičan je primjer obmane, licemjerja i perfidne zamjene teza.

Vučković dobro zna kome treba da postavi to pitanje – njegovom šefu, gradonačelniku Bijeljine Ljubiši Petroviću, koji mu je vjerovatno diktirao ovu pisanu izjavu. Gradonačelnik sigurno stoji iza ovakvih lažnih i perfidnih objava, budući da dvije godine radi samo to – vara naše građane, obmanjuje i zamjenjuje teze, optužujući sve druge za ono što on radi – krši zakon i zloupotrebljava položaj.

Vučković dobro zna da je gradonačelnik Petrović glavni i jedini krivac zašto poljoprivrednici Semberije nisu dobili novac od Vlade Republike Srpske kako bi djelimično ublažili štetu od elementarne nepogode – suše.

Vučković takođe zna da je gradonačelnik Petrović, iako je to više puta javno od njega traženo, odbio da djeluje po odredbama člana 39. stav 2. i člana 41. stav 1. Zakona Republike Srpske o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama, te da proglasi stanje elementarne nepogode – suša, čime je zloupotrijebio službeni položaj, te nesavjesno i neodgovorno postupio. Vučkoviću je takođe poznato da bi Vlada Republike Srpske, u skladu sa Zakonom, sasvim sigurno reagovala na odluku gradonačelnika, provela odgovarajuće procedure i finansijski pomogla našim poljoprivrednicima.

Vjeruje se da je gradonačelnik Petrović poljoprivrednike Semberije na ovaj način oštetio za najmanje 2,5 miliona KM pomoći za otklanjanje poljedica suše, što je bio jedan od ključnih razloga donošenja odluke o pokretanju opoziva gradonačelnika Petrovića.

Dakle, Vučković je svoje pitanje trebalo da postavi svom šefu Petroviću, koji će svakako na to pitanje odgovarati, ako ne javnosti, onda organima koji su pokrenuli istragu protiv gradonačelnika i odgovornih u Gradskoj upravi nakon podnesene krivične prijave za namjerno kršenje zakona, nesavjesno postupanje i zloupotrebu položaja.

I da ne zaboravim: očekujem da ovaj odgovor Vučković i Petrović objave na zvaničnoj stranici Grada Bijeljine, gdje je plasirana Vučkovićeva izjava. Ako tako ne bude, biće to još jedan dokaz da je gradonačelnik Petrović privatizovao zvaničnu stranicu Grada za lične potrebe i promociju, što je takođe jedan od ozbiljnih razloga za njegov opoziv.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...