MINISTAR MINIĆ: Gradonačelnik manipuliše semberskim poljoprivrednicima

Datum:

Share post:

Jeftin pokušaj manipulacije bijeljinske uprave semberskim poljoprivrednicima

„Ko iole pažljivo pročita saopštenje iz bijeljinske Gradske uprave jasno mu je da je riječ i najobičnijoj manipulaciji, a sve u svrhu odbrane fotelje Ljubiše Petrovića pred predstojeći referendum u Bijeljini.“ istakao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Savo Minić u odgovoru na današnje saopštenje odjeljenja za poljoprivredu Grada Bijeljine.

„Sam autor saopštenja odlično zna da sam ja ministar koji je na dužnost stupio krajem 2022. godine kada su sredstva iz agrarnog budžeta uveliko bila i raspoređena i uplaćena poljoprivrednicima. Takođe, odlično znaju da je pravilnik o raspodjeli sredstava za 2023. godinu usvojen nedavno i da je tek počeo prijem zahtjeva naših poljoprivrednika po tom osnovu. Prema tome, ja kao ministar nisam imao ni teoretske mogućnosti da reagujem na način na koji me imenom u prezimenom prozivaju saradnici Ljubiše Petrovića.“ – pojašnjava Minić.

Ministar Minić dodaje da je obaveza prema poljoprivrednicima da se obećanje o pomoći realizuje i da će svaka preuzeta obaveza prethodne Vlade ili predsjednika Dodika biti ispoštovana.
“ Tako i kada je šteta od prošlogodišnje suše u pitanju. Ipak, to se ne rješava saopštenjima, nego zakonom predviđenom provedurom. Umjesto da prikupljaju jeftine poene i obmanjuju javnost, bolje da pomognu resornom ministarstvu da se prikupe svi relevantni podaci o šteti, a poljoprivrednici sa popunjenim zahtjevima uključe u proceduru za 2023. godinu. Svaki opravdan zahtjev biće uobziren.“-naglašava Minić.

Savo Minić zaključujue da u stvarima koje se tiču životnih potreba građana nema mjesta populizmu. „Razumijem da nekima nije drago što je u proceduri opoziv gradonačelnika Bijeljine, razumijem da im nije milo ni što je formirana ova Vlada u ovom sastavu, ali kada pričamo o problemima naših ljudi bilo bi ipak poželjno malo više korektnosti, a mnogo manje neosnovanih ličnih prozivki.“ -zaključuje Minić.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Trebinjski genije Vuk Јanković riješio matematički problem star 58 godina

"Do rješenja su pokušali doći vrsni matematičari, profesori, akademici, a uspio je samo Vuk" Nakon 60 godina Trebinjac...

Učenik osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ iz Velike Obarske kod Bijeljine najbolji atletičar regionalnog takmičenja MOI 2024. godine (foto)

Dragan Senić, učenik devetog razreda u Osnovnoj školi „Petar Petrović NJegoš” iz Velike Obarske ostvario je izvanredan uspjeh...

ŽELIMIR NEŠKOVIĆ na Energetskom samitu u Neumu (foto)

U Neumu se od 24. do 26. aprila 2024. godine održava Energetski samit, koji će i ove godine...

PU BIJELJINA: Tokom dvodnevne akcije evidentirano 105 prekršaja

Saopštenje policijske uprave Bijeljina prenosimo u cjelosti: "U cilju prevencije saobraćajnih nezgoda Policijska uprava Bijeljina u periodu od 19.04....