JOVIĆ, SP: Orašanin (SDS) promašila temu – Bijeljina zaslužuje boljeg gradonačelnika

Datum:

Share post:

Saopšteje za javnost Nedeljka Jovića, predsjednika Gradskog odbora Socijalističke partije Bijeljina i odbornika u Skupštini Grada Bijeljina prenosimo u cijelosti:

Narodna poslanica Mirjana Orašanin (SDS) u svojoj novoj objavi, u kojoj po zadatku brani i podržava gradonačelnika Ljubišu Petrovića, ponovo je potpuno promašila temu.

I gospođa Orašanin se, kao i njen „štićenik“ Petrović, u nedostatku argumenata kojima bi branila gradonačelnika, bavi visokom politikom, medijskim lovom na vještice, imaginarnim optužbama koje nemaju ime i prezime, lažnom borbom protiv kriminala i korupcije…

I gospođa Orašanin, baš kao da joj je njen „štićenik“ Petrović diktirao objavu, građanima Bijeljine poručuje da hvataju tamo neke lopove i kriminalce, i da zažmire na činjenice da gradonačelnik pune dvije godine bahato rasipa budžetski novac, krši zakone, zloupotrebljava položaj i pravi ogromnu štetu građanima našeg grada. I sve to radi sa samo jednim, isključivim ciljem – da sačuva vlast i opstane na poziciji gradonačelnika.

Izražavam zadovoljstvo što je gospođa Orašanin, izgleda, počela da čita Izvještaj interne revizije o izvršenju budžeta Grada Bijeljine za 2022. godinu, ali sam siguran da je to trebala da uradi mnogo pažljivije i studioznije jer ona to može.

Ono što ona naziva „određenim nepravilnostima“, tužioci zovu krivičnim djelima, posebno u situacijama kada se lica angažuju po ugovoru o djelu za poslove i zadatke na kojima u gradskoj upravi rade stalno zaposleni službenici.

Gospođa Orašanin zamjera medijima što, kako kaže, javno sude Petroviću zbog potrošenih sredstava za bruto plate radnika primljenih na određeno vrijeme. Ne kaže, međutim, da je riječ o milionskom iznosu, tačnije o skoro tri miliona KM, koliko su ti radnici u prošloj godini koštali budžet Grada Bijeljine. A to, svakako, jeste za javnu i svaku drugu osudu!

Narodna poslanica takođe tvrdi da Ljubiša Petrović smeta nekome jer odbija da se uklopi u društveni sistem.

Uvjereni smo da se Petrović itekako ukopio u najlošiji mogući sistem, kojeg je upravo on stvorio za svoje lične potrebe, a o čemu ćemo građane Bijeljine i Semberije detaljno upoznati u narednim danima.

A govorićemo samo istinu i iznositi činjenice o šteti koju je gradonačelnik Petrović pravio našim građanima, o tome kako je naše građane javno obmanjivao i varao i o tome da Grad Bijeljina i naši građani zaslužuju boljeg gradonačelnika.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...