Hiljadu demobilisanih boraca u Semberiji traži posao

Datum:

Share post:

Nedostatak posla i mogućnost zarade za život osnovni su problemi koji muče demobilisane borce u Semberiji, a trenutno njih oko 1.000 aktivno traži posao.

Sve veći broj demobilisanih boraca u Bijeljini nalazi se u stanju socijalne potrebe, a prema podacima gradskog Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, borci godišnje podnesu oko 900 zahtjeva za isplatu jednokratne pomoći.

Takođe, nadležni u opštinskoj Boračkoj organizaciji kažu da im se dnevno obrati po desetak boraca tražeći različite oblike pomoći.

Ističu da su demobilisani borci došli do starosne granice kada više nisu atraktivni na tržištu rada jer su im radne sposobnosti ograničene.

TESTNA REKLAMA

– Nema dana da nekoliko boraca ne pokuca na naša vrata po bilo kom osnovu, da traže materijalnu pomoć ili pomoć pri regulisanju različitih prava. Još ima onih koji nisu regulisali ratni staž, nisu uradili kategorizaciju i riješili status – kaže sekretar Gradske boračke organizacije u Bijeljini Radan Ostojić.

Izvor: glassrpske.com

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Lazarević i Radić

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Lazarević i Radić

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević i predsjednik Udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije“ Boško Radić bili su gosti portala Dešavanja...

SUTRA SMJENE U AD ’’GRAD’’ BIJELJINA – imenovanje novog direktora

U AD ’’Grad’’ Bijeljina ništa bolje, samo smjene... Kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini za ujutro (utorak, 16. avgust...

ĆORIĆ: “Radnik“ više nije “na koljenima“ (foto, video)

Predsjednik Fudbalskog kluba "Radnik" Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je danas da su u ovom klubu uspjeli da riješe...

MINISTAR PAŠALIĆ: Protivgradna zaštita ne može da izazove sušu

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je zadovoljan radom Protivgradne preventive jer...