GSS BIJELJINA, VUJANOVIĆ: Spasioci iz Srpske u Hataju i danas ne gube nadu da ima preživjelih

Datum:

Share post:

Pripadnik Gorske službe spasavanja Republike Srpske iz Bijeljine Miroslav Vujanović rekao je da spasioci iz Srpske i danas u razrušenom Hataju na jugu Turske, uz povećan stepen rizika, ulaze u ruševine i tragaju za žrtvama zemljotresa.

Spasilački tim Civilne zaštite Republike Srpske - Foto: RTRS

Spasilački tim Civilne zaštite Republike SrpskeFoto: RTRS

Ukazujući na strahote ljudskih stradanja, on je rekao da spasioci kad se vrate kućama sigurno neće biti isti oni ljudi koji su prije nekoliko dana otputovali za Tursku.

– Danas smo uz povećan stepen rizika ulazili u ruševine i kroz otvore od betona spuštali se na dva sprata ispod zemlje. Pronašli smo tijelo žene na prvom spratu, spustili se sprat niže i pronašli čovjeka, žena i kćerku na jednom krevetu koje je pritisnula i ubila betonska ploča – rekao je Vujanović za Srnu.

On je naveo da pretpostavljaju da se na toj lokaciji nalazi beba, jer je pronađen pampers.

– Na tom mjestu je pao strop sa sljedećeg sprata. Trenutno bušimo tu ploču ne bi li došli do bebe u nadi da je živa – rekao je Vujanović.

On je dodao da bi moglo doći do obrušavanja, te da očekuju da Agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama, sa kojom rade u saradnji, obezbijedi tunel da se sve ne bi obrušilo na njih.

– Nadam se da ćemo uspjeti doći do bebe. Ako ishod bude pozitivan bićemo srećni“, rekao je Vujanović i pojasnio da je veliki problem i sami dolazak do lokacija zato što su svuda ruševine i teško se orijentisati.

U Hataju, na jugu Turske, nalazi se 16 pripadnika Gorske službe spasavanja Republike Srpske – iz Bijeljine, Istočnog Sarajeva i Foče.

Snažan zemljotres pogodio Tursku i Siriju 6. februara. U obje zemlje poginulo je najmanje 39.000 ljudi.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...