Na svakom parking mjestu u Bijeljini vozači ostavili 997 KM

Datum:

Share post:

Prihod od naplate parkinga u Bijeljini raste iz godine u godinu, a za 2022. iznosi 847.674 KM sa PDV-om. Toliko je naplaćeno na 850 parking mjesta, sa koliko grad raspolaže, što znači da su na svakom od njih, u prosjeku, vozači ostavili po 997 KM.

„Velikim dijelom, možemo reći najvećim, prihod je postignut SMS porukama. Trenutna cijena parkiranja iznosi jednu marku za jedan čas zadržavanja u crvenoj zoni, dok za plavu zonu građani imaju mogućnost kupovine karte za cjelodnevno zadržavanje, čija cijena iznosi dvije KM, a za zadržavanje od jednog časa u plavoj zoni treba izdvojiti 0,50 KM“, kaže za portal InfoBijeljina Dragan Vasić, šef Službe za upravljanje javnim parkiralištima.

Vasić kaže da je za razliku od 2021. godine rast prihoda u 2022. povećan za sedam odsto.

„U 2022. u odnosu na 2021. rezultatu doprinosi i niz sprovedenih mjera. Tokom 2022. godine odrađeno je kompletno obilježavanje parking prostora sa markerima zona gdje je korisnicima parkinga olakšano da utvrde u kojoj se parking zoni nalaze, što smanjuje mogućnost zabune. Domaćim korisnicima koji imaju određen broj neizmirenih doplatnih karata poslate su opomene preko advokatske kancelarije ‘Avlijaš’, što je poboljšalo naplativost“, ističe Vasić.

Vasić je napomenuo da su za korisnike sa stranim registarskim oznakama doplatne karte poslate na naplatu preko „Euro parkinga“ što je rezultiralo većim prihodima od planiranih.

„S obzirom da imamo 850 parking mjesta u gradu, Bijeljina pored Banjaluke ima najbolji prihod u Republici Srpskoj. Kada bi se povećao broj parking mjesta, pogotovo u užem centru grada, Bijeljina bi sigurno ostvarila još veći prihod. Problem pronalska parking mjesta se najviše vidi u terminu od 11 do 13 časova kada se traži parking mjesto više“, kaže Vasić.

Takođe, kako je dodao, ono što dodatno otežava parkiranje građana jeste 280 aktivnih ugovora o povlaštenom parkiranju.

„Na kraju 2022. godine imali smo 280 aktivnih ugovora sa stanarima o povlaštenom parkiranju gdje na mjesečnom nivou stanari plaćaju 10 KM za parking mjesto, jer u sklopu zgrade u kojoj žive parking mjesto im nije obezbijeđeno“, kaže Vasić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...