Na svakom parking mjestu u Bijeljini vozači ostavili 997 KM

Datum:

Share post:

Prihod od naplate parkinga u Bijeljini raste iz godine u godinu, a za 2022. iznosi 847.674 KM sa PDV-om. Toliko je naplaćeno na 850 parking mjesta, sa koliko grad raspolaže, što znači da su na svakom od njih, u prosjeku, vozači ostavili po 997 KM.

„Velikim dijelom, možemo reći najvećim, prihod je postignut SMS porukama. Trenutna cijena parkiranja iznosi jednu marku za jedan čas zadržavanja u crvenoj zoni, dok za plavu zonu građani imaju mogućnost kupovine karte za cjelodnevno zadržavanje, čija cijena iznosi dvije KM, a za zadržavanje od jednog časa u plavoj zoni treba izdvojiti 0,50 KM“, kaže za portal InfoBijeljina Dragan Vasić, šef Službe za upravljanje javnim parkiralištima.

Vasić kaže da je za razliku od 2021. godine rast prihoda u 2022. povećan za sedam odsto.

„U 2022. u odnosu na 2021. rezultatu doprinosi i niz sprovedenih mjera. Tokom 2022. godine odrađeno je kompletno obilježavanje parking prostora sa markerima zona gdje je korisnicima parkinga olakšano da utvrde u kojoj se parking zoni nalaze, što smanjuje mogućnost zabune. Domaćim korisnicima koji imaju određen broj neizmirenih doplatnih karata poslate su opomene preko advokatske kancelarije ‘Avlijaš’, što je poboljšalo naplativost“, ističe Vasić.

Vasić je napomenuo da su za korisnike sa stranim registarskim oznakama doplatne karte poslate na naplatu preko „Euro parkinga“ što je rezultiralo većim prihodima od planiranih.

„S obzirom da imamo 850 parking mjesta u gradu, Bijeljina pored Banjaluke ima najbolji prihod u Republici Srpskoj. Kada bi se povećao broj parking mjesta, pogotovo u užem centru grada, Bijeljina bi sigurno ostvarila još veći prihod. Problem pronalska parking mjesta se najviše vidi u terminu od 11 do 13 časova kada se traži parking mjesto više“, kaže Vasić.

Takođe, kako je dodao, ono što dodatno otežava parkiranje građana jeste 280 aktivnih ugovora o povlaštenom parkiranju.

„Na kraju 2022. godine imali smo 280 aktivnih ugovora sa stanarima o povlaštenom parkiranju gdje na mjesečnom nivou stanari plaćaju 10 KM za parking mjesto, jer u sklopu zgrade u kojoj žive parking mjesto im nije obezbijeđeno“, kaže Vasić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...