Google olakšava dijeljenje fajlova između korisnikovih Android uređaja

Datum:

Share post:

Google je najavio niz Android ažuriranja koja bi telefone i tablete trebalo da načine korisnijim mnogim korisnicima.

Jedna od značajnijih promjena odnosi se na Nearby Share, koja bi trebalo da olakša prenos fajlova između korisnikovih Android uređaja. Nakon što omogućite „self-share“ funkciju, vaši Android uređaji će automatski prihvatati fajlove jedni od drugih, čak i ako je ekran isključen. Opcija self-share bi trebalo da bude dostupna u narednih nekoliko nedjelja.

Nije poznato kada ćete moći da koristite neke od drugih novih funkcija, koje uključuju više podešavanja pristupačnosti. Android ima funkciju koja se zove „zvučna obavještenja“ koja je dizajnirana da pomogne gluvim i nagluvim korisnicima. Kada je ova funkcija omogućena, može da osluškuje zvukove poput požarnih alarma, kucanja na vratima i tekuće vode i da upozori korisnika preko vizuelnih obavještenja ili vibracijom na telefonu ili satu.

Google TV sada ima izbor filmova sa audio opisima. Možete ih pronaći preko Google Assistanta tako što ćete reći „Search audio description movies“ (Pretraži filmove sa audio opisom).

TESTNA REKLAMA

Google dodaje i opciju višestrukog kačenja u Meet video pozive. Ovo će omogućiti korisnicima da zakače feedove od, na primjer, osobe koja govori ili prevodioca za znakovni jezik — ili možda prijatelja kako bi se jasnije vidjela njihova reakciju na ono što je rečeno.

Meet dobija nove opcije. Moći ćete da gledate YouTube video snimke i igrate igrice sa do 100 prijatelja i članova porodice istovremeno. Google kaže da ova funkcija stiže korisnicima na Android telefonima i tabletima.

Povrh pomenutih promjena, očekuju se ažuriranja za Drive i Keep vidžete, više Emoji Kitchen dodataka na Gboardu i način da dodate više emodžija u svoje poruke jednim dodirom.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com

Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...

Prof.dr Zlatko Maksimović, osnivač Pokreta Uspješna Srpska: NAŠ PUT JE PUT USPJEŠNIH (video)

Na sinoć održanoj centralnoj konvenciji Koalicije NPS - Pokret Uspješna Srpska - Prva SDS osnivač Pokreta uspješna Srpska...