GENERAL TOMISLAV KOVAČ – ODGOVOR MOMI I PITOMCU KPD FOČA BOŽIDARU VUČUREVIĆU

Datum:

Share post:

Nisam Momo imao namjeru da lično sa tobom polemišem, a bilo bi to i nepravedno, jer ti imaš mnogo godina, a ipak si ležao i u zatvoru, zbog borbe za RS.
 
Momo zatvor u Engleskoj te resocijalizovao
 Međutim, nakon javnog istupa , tvog Božidara Vučurevića, moram biti ličan, jer tebe je Momo zatvor u Engleskoj resocijalizovao i borba za RS kod tebe više ne postoji. Svoj predratni problem sa kriminalom nisi riješio, pa si zbog toga u stalnom sukobu sa policijom.
 
Tačno je jedinio da nisam nikakva istorijska ličnost, jer kakva bih i mogao biti iz tog krvavog građanskog rata, gdje moji Srbi sa Ilidze i Hadzića više ne postoje..
 
Puni, gorčine,rasuti su po bijelom svijetu, a oni su u sve ovo što imamo danas, ugradili živote svoje djece i čast svojih žena,sestara i kćeri…
 
Odbranih Ilidzu i Hadjiće ali ti se vrati iz Dejtona bez toga!
 Teške su to more Momo "stvaraoče", još u mojim snovima odzvanja vapaj iz Bradine, da im pomognem. Bio sam tada sa njima na vezi, kada su im ustaše upale u zgradu željezničke stanice, iz koje su me zvali. Pala je slušalica ali je ostala veza i samrtno krkljanje…
 
Znao si da da sam do tog vremena, zvanično bio najbolji policajac u bivšoj Jugoslaviji, najškolovaniji, predsjednik disciplnskog suda za policiju, najbolji komandant na Kosovu i naravno komandant u Foči, gdje sam čuvao bivši poredak pa i Bosnu i Hercegovinu.
 
Šta si ti napravio od Novog Grada, pod tvojim potičkim vođstvom?
Upravo u toj opštini niklo je leglo zelenih beretki, sa Jukom Prazinom, koji je masakrirao nejaki srpski narod u toj opštini.
 
Vodio si takvu kadrovsku politiku , prema svim Srbima, da si pokosio iz MUP-a, sve što je vrijedilo. Radovan Karadžić okupi nas komunjare, na čelu sa Mićom Stanišićem, da spašavamo srpski narod..
 
Od tog momenta, krenuli su neki novi ljudi, za koje nisi ni ni znao šta radimo i ne podmeći, varalice, Radovana Karadžića pod tvoju sramnu Asocijaciju, jer je on bio boračko krilo, Vrhovni komandant oružanih snaga, tj. vojske i policije.
 
Vojska i policija je volila Radovana, a tebe Momo niko nije, jer ti si nas zavađao a

Radovan mirio…
Šta dalje reći? Srušio si tri vlade u ratu i šest ministara MUP-a (prvi Mićo Stanišić, Ratko Hađić, Tomislav Kovač, Mićo Stanišić, Žika Rakić i na kraju rata, Tomislav Kovač).
 
Zar ti je trebala ovolika osveta prema MUP-u, zbog krivičnog postupka protiv tebe za kriminal, prije rata?
 
S Obzirom da se ne sjećaš perioda kada sam bio ministar,da te podsjetim na jednu sjednicu Vlade ,1995godine ,nakon pada Krajine, kada si lično tražio da Vlada isplati Slavku Roguljiću 2000 tona goriva, koje je podijelio narodu Krajine, kada su prolazili kroz Banjaluku. Sa Kozićem, nisam dao da to Vlada odobri i ti sa svojim poslanicima, sruši Vladu, kada je Banjaluka bila pred padom.
 
Da te podsjetim ina 1997 godinu, kada ste ti ,Biljana Plavšić i Dodik, ušli u građanski rat. Ja tada dođoh iz Banjaluke, kod tebe na Pale i rekoh da sam bio u Banjaluci po molbi predsjednika Vlade Kličkovića i da sam dogovorio sa Lukačem, Pećancom i Čeranićem da se MUP objedini. Ti reče da nema ništa od toga i predloži mi ,da se i ja uključim, da ih prevarimo.
 
Eto, ja se ne uključih a ti si prošao, kako si prošao…
 S obzirom da danas imaš "Stvaraoce"i Dodika sa sobom, idite zajedno na Lukača, kao što ste već i krenuli, a nemojte meni podmetati da rušim državu, zbog poziva borcima da promijene sistem.
 
Nemoj zaboraviti da je za mene i Lukač borac i to veliki borac ali doživjeće sudbinu da se tuče za Dodika, kao i ja za vas i prvom prilikom će ga otresti.
 
Kada se već "brines" za RS, što nisi ukazao Dodiku, da nije dobro,mjesec dana, skrivati od naroda MAP, da nije dobro derogirati Skupštinu RS, iz procesa odlučivanja oko ulaska u NATO. Ja sam Dodika prozvao za to, a ti nećes, jer ide istim putem kao i ti sa Alijom pred rat. Zašto ga nećete nikada ni pokušati korigovati? Umjesto da mu mi iz rata, budemo stub koji mu brani da ustukne, mi smo mu postali paravan za neuki narod, da šta god potpiše, da je to dobro i veliko.Ne daj Bože,ko kod to kritukuje, makar i pameću djeteta iz osnovne škole, koje kaže da nedostaju stranice u Veseloj svesci,odmah postane državni neprijatelj i to sa mentorima, kako meni Momo kažeš.
 
Kojim mentorima, varalice nepismena, ko ti je to, sve napisao?
 Meni sa optužnicom, koji je i danas pod mjerama ,meni kojem je Ešdaun uništio firme, jer nisam htjeo protiv Radovana?
 
Ti izvrsno improvizuješ ali ne razumiješ procese u drušvu, kao što ih nisi shvatao ni 95 godine, kada si me smijenio i lično  na čelo MUP-a ,postavio Dragana Kijca, dobrog udbaša.Tu su bili borci koje nije mogao kontrolisati, pa se raspade i MUP i država ,1997godine.
 
To isto radiš i sada i tu si uvukao sve političke stranke, zajedno sa Dodikom.Odgovara i tebi i njemu, jer se previše zanjeo,opila ga ta titula STVARAOCA, gode mu pognute sijede glave, nekadašnjih tribuna, koje su ga pobijedile na izborima 92 godine.Čudi me od njega,obrazovan je, pa sa Alijom su pobijedili, kao i on sa Bakirom.
 
Bolje da mi generali predočavamo borcima da se bude, normalno, trezveno,da apeluju da se se sistem mijenja, resetuje, jer ako ga budu mijenjala ona djeca u Banjaluci, e tada ćemo imati mentore i to ozbiljne mentore, koji će učiniti da se pobijemo i podijelimo na regije.
 
Nemojte se bojati boraca iz Hercegovine, koji idu u Banjaluku da kliču pred svojom Vladom, već se plašite onih drugih koji kažu da je Hercegovina njihova. To su oni kojima je Dodik mnogo dao i koje sada više ne može kontrolisati, kao ni mnoge druge iz svog složenog političkog preduzeća.
 
Kada je riječ o ovom tvom Božidaru Vučureviću, na čelo Upravnog odbora Asocijacije, doveo si vozača, predratnog pitomca KP Foča, ratnog kriminalca i podrivača vojske. Može arčiti po Hercegovini, jer nema Duke, nema Krste…
 
To je tvoj sistem vrijednosti, Momčilo Krajišniku!
 
Ratni general policije
Tomislav Kovač
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gram prevencije je duplo značajniji od kilograma liječenja – Na vrijeme se obratite Centru za promociju i prevenciju bolesti Doma zdravlja Bijeljina (video)

U februaru  tekuće godine u sklopu Doma zdravlja Bijeljina osnovan je Centar za promociju zdravlja i prevenciju bolesti...

NEŠKOVIĆ: Dom naroda BiH u blokadi već dva mjeseca voljom bošnjačkih delegata

Dom naroda Parlamenta BiH je već mjesec i po dana u blokadi i bez zasjedanja. Bošnjački klub delegata...

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVSTVO: Apel građanima da obrate pažnju tokom boravka na otvorenom i da se ne kreću kroz neuređena područja koja mogu biti...

Saopštenje JZU Institut za javno zdravstvo, prenosimo u cjelosti: "S obzirom na nastupajuće praznike i toplije vrijeme kada se...

Na današnji dan prije 32 godine osnovana ’’GARDA PANTERI’’ (foto)

U Bijeljini će danas (četvrtak, 02. maj 2024.) biti obilježeno 32 godine od osnivanja ’’GARDE PANTERI’’. Garda Panteri je...