EVROVIZIJA 2023: Srbija nastupa peta u finalu takmičenja

Datum:

Share post:

Predstavnik Srbije Luk Blek nastupiće kao peti u finalu Pjesme Evrovizije u subotu uveče, hrvatska grupa Let 3 kao pretposljednja, a prije njih slovenački bend DŽoker Aut, objavili su organizatori najvećeg muzičkog evropskog takmičenja.

U finalu će biti 26 zemalja, a otvoriće ga predstavnice Austrije Teja i Salena, dok će posljednja nastupiti Velika Britanija, domaćin takmičenja.

Za razliku od prve polufinalne večeri kada je svaka gitarska grupa ispala, slovenački bend DŽoker Aut i australijski roker Vojadžer obezbijedili su u četvrtak finale.

Stranice za klađenje upitale su vještačku inteligenciju ČetGPT da analizira koji su favoriti za pobjedu u finalu Evrovizije 2023.

Pobjeda se predviđa favoritkinji, švedskoj predstavnici Lorin koja je prije 11 godina pobijedila na Evroviziji sa pjesmom Euforija.

Iako je bilo najavljeno, predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski neće se obratiti tokom finalne večeri Evrovizije.

Evropska radio-difuzna unija (EBU), organizator Evroviziju, odavno je zauzela stav da takmičenje ne treba da bude politički obilježeno.

Iako je ovogodišnji događaj odražavao ukrajinsku kulturu, smatralo se da bi obraćanje Zelenskog bilo u suprotnosti sa duhom događaja.

Britanski premijer Riši Sunak kaže da je razočaran tom odlukom i da je Zelenskom trebalo dozvoliti da se obrati.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor. blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena 31. godišnjica Druge semberske lake pješadijske brigade VRS (foto, video)

Na današnji dan, 1992. godine, formirana je Druga semberska brigada Vojske Republike Srpske kroz koju je prošlo 4.200...

ĐURĐEVIĆ: KMF „Radnik MD Shop“ je ponos Bijeljine (foto, video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević, danas je organizovao prijem za šampione BiH u futsalu KMF "Radnik MD...

Potpisivan ugovora izmedju RTRS i rukometnog kampa „Mladen Bojinovic Dugi“

U Multimedijalnoj sali RTV danas je održana konferencija za medije povodom trećeg rukometnog kampa za djecu uzrasta 10-...

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Kvalitetnom praktičnom nastavom zadržati mlade na našim prostorima (foto)

Poslovni subjekti u Republici Srpskoj sve češće se susreću sa problemom nedostatka kvalifikovane radne snage pa tako potraga...