EUFOR želi da prekontroliše opremu koju je Vučić donirao u Mrkonjić Gradu

Datum:

Share post:

Pripadnici EUFORA uputili su danas telefonski poziv direktoru Gimnazije u Mrkonjić Gradu i uputili zahtjev da prekontrolišu opremu koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić donirao Mašinskoj školi i Gimnaziji u ovom gradu.
 
"Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zaprimilo je informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada po pitanju telefonske najave pripadnike EUFORA da su zainteresovani, odnosno da bi htjeli da dođu u školu kako bi provjerili i pregledali opremu koju je donirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad u škole ne smije da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahtjeva. Iz tog razloga ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske pošto nije zaprimilo nikakav zahtjev nije u mogućnosti da odobri bilo kakav ulazak pripadnika EUFORA u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu", kaže ministar prosvjete i kulture, Natalija Trivić.

Kako ATV saznaje, direktor škole Zoran Bjelajac dobio je poziv od kancelarije EUFORA iz Banjaluke.
"Kancelarija EUFORA me je kontaktirala da li mogu da doću u posjetu Gimnaziji i Mašinskoj školi da se raspitaju o donaciji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Ja sam im saopštio da takva posjeta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena" kaže Bjelajac.
Riječ je o dvije grupe donacija. Donacija koja je juče stigla je računarska oprema i knjige, a druga donacija je 600.000 KM koja će tek uslijediti.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novak Đoković započeo 424. sedmicu na prvom mjestu ATP liste

Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 424. nedelju na prvom mestu ATP liste, čime je nastavio da...

Sa Romanije 33 hodočasnika krenula ka manastiru Ostrog

Sa Sokoca je jutros na pokloničko putovanje do manastira Ostrog krenula grupa od 33 hodočasnika, među kojima 13...

VLADA SRPSKE: Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece 60 miliona KM

Za podršku nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj u 2024. godini planiran je iznos od...

Kineski predsjednik sutra sa Vučićem u Srbiji

Nakon posjete Francuskoj, kineski predsjednik sutra stiže u dvodnevnu posjetu Srbiji, a domaćin će mu biti predsjednik Aleksandar...