DOZVOLJEN RAD kvantaške pijace u Bijeljini od 7.00 do 15.00 časova

Datum:

Share post:

Stočna i kvantaška pijaca u Bijeljini zatvorene su odmah po nalogu Štaba za vanredne situacije. U krugu oko kvantaške pijace, dolazili su nakupci iz Federacije BiH i drugih gradova RS gdje je kritična situacija po pitanju korona virusa i to je jedan od glavnih razloga zbog kojih su tada zatvorene ove dvije pijace, kako je tada rekao načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Boban Jovičević.

„Tu nije isključen nijedan proizvođač koji je prodavao svoje proizvode, već samo šverceri i trgovci. Mi smo ih u nekoliko navrata rastjerali sa kvantaške pijace i sankcionisali jedno pravno lice koje se bahato ponašalo. Današnji zaključak Štaba za vanredne situacije je da se omogući rad kvantaške pijace od 7.00 do 15.00 časova uz velike mjere opreza, higijene, dezinfekcije. Razmak između prodavaca mora da bude oko 5 metara“, istakao je Jovičević.

Stočna pijaca i dalje po nalogu Štaba za vanredne situacije ostaje zatvorena. Jovičević napominje da je trgovina stokom dozvoljena na stočnoj pijaci i na poljoprivrednom gazdinstvu, tako da smatraju da nisu omeli proizvođače u prodaji stoke u okviru svog domaćinstva.

„Od trenutka kada se uvedene mjere zabrane na teritoriji Grada Bijeljina, a po nalogu i naredbama Štaba za vanredne situacije, tržišna inspekcija je iskontrolisala sve subjekte koji su predmet kontrole na teritoriji Grada. Sankcionisali smo sedam trgovinskih objekata i kaznili ih kaznama od 400 do 1.200 KM. Prije svega, ti minimarketi su kršili radno vrijeme, ali i povećavali cijene proizvoda. Prioritet ove sedmice nam je kontrola frizerskih i kozmetičkih salona. Imamo prijave da ove radnje rade „na crno“, odnosno iza zatvorenih vrata, što je strogo zabranjeno zbog mogućeg prenosa virusa“, najavio je Jovičević.

Bijeljinska inspekcija je do sada izdala 130 rješenja za kućnu izolaciju, a iz kućne izolacije je do sada izašlo 43 lica. Jovičević apeluje na vlasnike trgovinskih radnji da, prije svega, drže higijenu na zavidnom nivou, da redukuju broj kupaca koji dolaze u markete, odnosno broj klijenata u preduzećima, da se ne bi stvarale gužve. Kako ističe, cilj je da se povrati ljudska svijest, da ljudi shvate da je ovo ozbiljan problem i da prate naredbe Štaba i zaključke Vlade RS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ, načelnik Opštine Šamac DOBITNIK PRIZNANJA “Kapetan Miša Anastasijević”

Pod sloganom “Otadžbina se brani stvaralaštvom”, u Privrednoj komori Republike Srpske održana je promocija projekta “Put ka vrhu”,...

Na današnji dan PREMINUO Mirza Delibašić

Na današnji dan 2001. godine napustio nas je jedan od najboljih košarkaša ibsportista, Mirza Delibašić. Delibašić je preminuo 2001....

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...