Kineski vodeći stručnjaci na UKC-u: Kroz jačanje saradnje spasiti što više života (foto)

Datum:

Share post:

Danas u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske boravila delegacija Narodne Republike Kine i Republike Francuske.

Cilj posjete je unapređenje saradnje u u polju edukcije i nabavke opreme za kardiohirurgiju Republike Srpske.

Dr Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju, rekao je da mu je izrazito drago što je delegacija NR Kine u posjeti UKC Republike Srpske.

„Ovo je prilika za dalji razvoj kako bi se stekla nova iskustva u oblasti kardiohirurgije. Ono što smo imali priliku da čujemo na predavanjima je primjena “TTVR- transkateterska zamjena trikuspidnog valva” što predstavlja  novitet u liječenju srčanih zalizaka. To je novi koncept koji je trenutno u razvoju što će donijeti nove trendove u liječenju  bolesti srca. Posebno mi je drago što ova posjeta otvara nova poglavlja u edukaciji naših ljekara“, rekao je Šobot.

Prof. dr Vlado Đajić, generalni direktor UKC Republike Srpske, je rekao da naša ustanova nastavlja sa pobjedama i usavršavanjem.

„Presrećan sam što imamo u posjeti delegaciju iz NR Kine i Francuske te time dokazujemo da držimo primat kao internacionalna ustanova u BiH i šire. Današnji sastanci i predavanja su išli u dva smjera, a to su nabavka najsavremenije opreme iz NR Kine i Francuske te edukacija naših ljekara u kliničkim centrima ovih zemalja i dolazak njihovih stručnjaka u našu ustanovu, a sve u cilju unapređenja zdravlja pacijenata Republike Srpske“, rekao je Đajić.

„Ponosan sam što ovi ljudi i kardiohirurgija napreduju. Cilj nam je da ovd‌je u upotrebi bude najbolja medicinska oprema i zato je sa nama danas ovd‌je delegacija iz Kine. To je samo jedan u nizu daljih koraka. Ljekari iz UKC Republike Srpske su takođe posjetili Francusku i fabriku za proizvodnju medicinskih instrumenata. Radimo sa najboljim bolnicama na Balkanu, među kojima je i UKC Republike Srpske“, rekao je Stefan Đorđević.

“Ovo je prvi put da boravim u Bosni i Hercegovini i impresionirana sam toplom dobrodošlicom u ovom kliničkom centru, kao i novim objektom i njegovom veličinom. Veoma mi je drago što sam dio buduće saradnje, te se nadam da ćemo uvođenjem novih tehnologija iz Kine biti u mogućnosti da spasimo još više života pacijenata u BiH, a takođe i da proširimo našu potencijalnu saradnju sa cijelom balkanskom regijom u budućnosti“, rekla je Linda Tang.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Njemačka osveta Srbima

POVEZANE VIJESTI

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...

MILIČEVIĆ: Usvajanje Rezolucije otvara nove jazove u BiH

Predsjednik SDS-a Milan Miličević ocijenio da glasanje u UN pokazuje da većina planete ipak misli svojom glavom i...