Đoković u finalu nakon Božićnog spektakla protiv Medvedeva

Datum:

Share post:

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale ATP turnira u Adelejdu (Australija).

U duelu dva bivša broja 1 na pravoslavni Božić, Đoković je u polufinalu koje je bilo finale prije finala savladao Danila Medvedeva sa 2:0. Po setovima je bilo 6:3, 6:4 nakon sat i po igre. Novak jednostavno uživa u Australiji i nema sumnje da će biti najveći favorit na predstojećem Australijan openu.

Bio je ovo 13. međusobni okršaj Srbina i Rusa i deveta pobjeda jednog od najboljih tenisera u istoriji. Novak je na početku meča napravio brejk, a onda se u sedmog gemu suočavao sa brejkom loptom, koju je spasio i onda dobio gem za 5:2. Kasnije je rutinski odservirao za 6:3.

U drugom setu nije bilo brejka sve do sedmog gema kada Đoković koristi prvu brejk loptu za 4:3. Bio  je to prelomni trenutak meča, obzirom da je Novak u nastavku zadržao svoj servis i upisao pobjedu. Istina imao je problema da potvrdi brejk, ali je još jednom na čudesan način spasio dvije brejk lopte.   

U sutrašnjem finalu Đoković će se za prvu ovogodišnju titulu boriti protiv Sebastijana Korde, kojem je meč predao Jošihita Nišioka pri rezultatu 7:6, 1:0 za Amerikanca. Amerikanac do sada nikada u karijeri nije igrao protiv Novaka Đokovića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...

Gradska Boračka organizacija Bijeljina u nedjelju će obilježiti dan Bitke za Banj brdo

Tokom bitke na Banj brdu, 21. aprila 1993. godine, u jednom danu su poginula 33 borca, 32 ranjeno,...

Partijama iz budžeta 375,6 miliona KM

Političkim partijama u Bosni i Hercegovini sa svih nivoa vlasti, od 2004. godine, zaključno sa 2023. godinom isplaćeno...