Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ organizovao svečanost povodom završetka realizacije Programa pripreme u godini pred polazak u školu (foto, video)

Datum:

Share post:

Povodom završetka realizacije Programa pripreme u godini pred polazak u školu, danas je održana svečanost u Dječijem vrtiću „Dragan i Zoran“ Bijeljina, kojoj je prisustvovala Nataša Cvijanović, pomoćnik ministra prosvjete i kulture za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Vladi Republike Srpske.

Program pripreme u godini pred polazak u školu realizuje se u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske,  Goran Gašić, direktor PU Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ Bijeljina istakao je da je Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ Bijeljina jedina privatna predškolska ustanova na teritoriji Republike Srpske koja realizuje Program pripreme u godini pred polazak u školu.

„Mi smo ove godine, kao i prethodnih godina imali dve vaspitne grupe, a 55 mališana je prošlo kroz ovaj program. Sa mališanima su radila dva diplomirana vaspitača koja su stekla određena iskustva za samostalan rad i za ovo kratko vreme su pokazali da su kvalitetni vaspitači. Tokom ovog programa poseban akcenat smo stavili na socijalizaciju, jer su to djeca koja su većinu vremena tokom svog odrastanja provela u porodičnom okruženju sa odraslima. Iz tog razloga ovo je bila idealna prilika da u vršnjačkoj grupi pokažu sve svoje talente i da mi kroz naš rad prateći program predškolskog vaspitanja i obrazovanja utičemo da se razvijaju u svim aspektima i da iz svakog djeteta za ovo vrijeme izvučemo najbolje. Siguran sam da su oni usvojili ta neka osnovna znanja i da će sam polazak u školu u septembru i prvi đački dani za njih proteći bez problema“, rekao je Gašić.

Cvijanović je podsjetila da se Program u godini pred polazak u školu organizuje od 2011. godine i da Vlada RS učestvuje u realizaciji ovog programa kroz određenu vrstu finansiranja.

„Važno je spomenuti da je program godine realizovan u 36 predškolskih ustanova i 81 osnovnoj školi na prostoru Republike Srpske. Takođe, bitno je napomenuti da se ovaj program organizuje i u malim sredinama, gdje imamo uključen mali broj budućih učenika. Mislim da je suvišno govoriti koliko je ovaj program važan, ne samo da se stiču elementarna znanja, nego se stiču i određene navike snalaženja u grupi, ponašanje u kolektivu i u svakom slučaju učiteljima je lakše kada dobiju učenike koji su prošli kroz ovaj program. Ove godine Vlada Republike Srpske je za program izdvojila oko 500.000 KM, a od 2011. godine za ovaj program obezbjeđeno je skoro 5.000.000 KM, a uključeno je oko 45.000 mališana“, istakla je Cvijanovićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Simići iz Trnjaka imaju dugu tradiciju proizvodnje rakije i kuća od drveta (foto)

Jedan od učesnika 13. Međunarodnog sajma turizma i gastrokulture u Bijeljini su i voćnjaci Simić iz Trnjaka. "Mi...

Košarkaši Jahorine prvaci Srpske (foto)

Večeras je u Palama  odigrana i treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Košarkaši Jahorine su...

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna

Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna Srpska bokserka Sara Ćirković osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je...

MILIĆEVIĆ SA RADNIKOM ovladao odbojkom BiH: Od ovoga nismo mogli više uraditi

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. U finalu su sa 2:0 bili bolji...