DIVLJA KRUŠKA – Pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, štiti srce i krvne sudove

Datum:

Share post:

DIVLJA KRUŠKA – Zapostavljena divlja verzija omiljenog jesenjeg voća čuva srce i krvne sudove.

Divlja kruška je lijek za mnoge bolesti i tegobe, ali je njen značaj malo poznat u narodu. Pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi, pruža osjeća sitosti, štiti srce i krvne sudove. Odlična je i za eliminisanje štetnog holesterola kao i absorpciju žučne kiseline. Prija kod bolesti prostate, bešike i bubrega.

Čaj od lista

Mladi listovi pomažu izlučivanju urina, a mogu i pomoći u rastvaranju kamena u buburegu i u bešici. Preporučuje se konzumacija ovog čaja i za liječenje šećerne bolesti kod osoba koje još nisu počele da koriste insulin, a pomaže i kod helikobakterije i reume. Čaj pripremljen na ovaj način sadrži vitamin C, kalaj, magnezijum, kalcijum i fosfor. Pomaže i u regulisanju kašlja, upala i promuklosti.

U posudu sipajte 3 kašike suvih, sitnih listova divlje kruške i prelijte ih sa 750 ml vode koja je prethodno proključala. Poklopite sud i procijedite nakon pola sata. Preporučuje se da pijete po 250ml, 3 puta na dan između obroka.

Čaj od kore stabla divlje kruške

Rješenje za dijabetičare koji nisu na insulinu je čaj od kore stabla. Uzmite grančicu divlje kruške, oljuštite koru, stavite nekoliko komadića kore u litru vode, pustite da proviri i kuvajte 10 minuta. Pijte ga ujutro i uveče.

Čaj od kore ploda divlje kruške

Krušku isjeckajte na listiće i osušite. Dvije supene kašike kore prelijte sa 6 decilitra hladne vode i zagrijte dok ne proključa. Ostavite pet minuta da se natopi i procijedite. Pijte ujutru na prazan stomak, prije doručka, zatim pola sata prije ručka i pola sata prije večere.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: magicnobilje.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...