CVIJETINOVIĆ: ''Komunalac'' je jedno od rijetkih preduzeća bez kredita i dugovanja

Datum:

Share post:

Krajem jula mjeseca, na čelo AD „Komunalac“ Bijeljina za v.d. direktora imenovan je Diko Cvijetinović koji ističe da je „Komunalac“ jedno od rijetkih preduzeća u Bijeljini koje nije u kreditima i nema dugovanja.

''Komunalac“ jedno od rijetkih preduzeća u Bijeljini koja nije u kreditima i nema dugovanja
„Moram da istaknem da je „Komunalac“ jedna od rijetkih preduzeća u Bijeljini koja nije u kreditima i nema dugovanja. Za nešto više od mjesec dana, uputio sam se u stanje preduzeća. „Komunalac“ se kao i ostala preduzeća suočio sa teškom situacijom izazvanom pandemijom virusa korona, i moram da naglasim da smo imali jedan dio zakupaca koji su koristili prostor AD „Komunalca“ i koji su u prethodnom periodu bili oslobođeni plaćanja što je, naravno, jednim dijelom uticalo na prihod samog preduzeća, ali mislim da to u konačnom neće mnogo uticati na poslovanje preduzeća. Ukoliko ne dođe do pogoršanja situacije u narednom periodu, vjerujem da ćemo na kraju godine imati pozitivno poslovanje i ja ću sa najbližim saradnicima uložiti sve napore da tako i bude i da ostanemo preduzeće koje posluje pozitivno“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini v.d. direktor AD „Komunalac“ Diko Cvijetinović.

Donacija Danske-758 polovnih kontejnera
Cvijetinović je naglasio da je naplata smeća i u doba korone bila dobra, ali da imaju veliki broj zahtjeva za smanjenje ili oslobađanje od plaćanja poslovnim objektima koji i dalje ne rade zbog preporučenih mjera zaštite. AD „Komunalac“ u prvoj polovini godine, dobio je donaciju iz Danske u vidu 758 polovnih kontejnera, koji su bili u planu da podijele ZEV-ovima koji imaju manjak kontejnera, a previše smeća.

„Bitno je napomenuti i da su danski kontejneri koje smo, u vidu donacije, dobili prije određenog perioda, u našem posjedu i da smo krenuli sa razgovorima sa Zajednicama etažnih vlasnika. Ti kontejneri su namijenjeni za ambalažni otpad i određenim ZEV-ovima smo već isporučili te kontejnere da bi razdvajali otpad. Ima zainteresovanih ZEV-ova, ali je mali broj dosad urađen i sigurni smo da je to proces koji će trajati u narednom periodu“, objasnio je Cvijetinović.

AD „Komunalac“ kao gradsko preduzeće, sve poslove obavlja isključivo po nalogu Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Bijeljina.

Ubuduće sedmični plan rada
„Već smo imali određene razgovore i sa Gradonačelnikom i sa načelnikom Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i dogovorili smo da ubuduće dobijamo sedmični plan svog rada (u smislu čišćenja, košenja zelenih površina, pranja ulica), a ne kao što je to bilo u ranijem periodu – za naredni dan“, zaključio je Cvijetinović.

Cvijetinović je najavio da će u drugoj polovini septembra postaviti kontejnere u koje će građani moći da odlažu otpad korištenih plastenika koji će biti besplatno odvožen. Građani će blagovremeno biti obaviješteni gdje će navedeni kontejneri biti postavljeni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUJNOVIĆ: Kangoo Jumps je preporučljiv za sve uzraste (video)

Kangoo jumps je intenzivan visokomotivacioni trening koji aktivira mišiće cijelog tijela. "To je program koji je namjenjen kako...

IVA ANDRIĆ VICEŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE – GORDIĆ I PANIĆ BRONZANI (foto)

Proteklog vikenda u Zenici održano je Državno prvenstvo za Djecu do 13 godina u borbama i katama pojedinačno...

BIJELJINA: Polaganjem vijenaca obilježeno 32 godine od osnivanja „GARDA PANTERI“ (foto)

Danas su u Bijeljini, polaganjem vijenaca na Spomeniku poginulim borcima Semberije obilježene 32 godine od osnivanja "Garde Panteri". Nakon...

„Gospođa Milihbrot“ 21. maja u Centru za kulturu „Semberija“

Diva filmskog i pozorišnog glumišta Gorica Popović gostovaće 21. maja u Bijeljini sa komedijom “Gospođa Milihbrot” (Branislav Nušić)...