Bijeljinskoj Bolnici donacija Udruženja “Partnerstvo za zdravlje”

Datum:

Share post:

U sklopu regionalnog SoS projekta, kojeg finansira Globalni Fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (TGF), Udruženje Partnerstvo za zdravlje u saradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama doniralo je danas testove za detekciju Covid-19 i zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u JZU Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.

 Dr Mikajlo Lazić, pomoćnik direktora za medicinske poslove  Bolnice “Sveti Vračevi” rekao je novinarima da donacija obuhvata testove na COVID-19, pandemijske komplete (zaštitno odijelo, maska, rukavice), dezinficijense i bakticide, te beskontaktne termometre.

“Ova donacija je sastavni dio projekta podrške zdravstvenom sistemu u Bosni i Hercegovini u odgovoru na pandemiju Covid-19, koji je razvio Partnerstvo za zdravlje, uz podršku relevantnih ministarstava zdravstva (Federalno Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine). U okviru donacije dopremljeno je oko 1000 antigenskih testova na kovid 19, 100 zaštitnih pandemijskih kompleta, oko 8000 rukavica i 2000 zaštitnih maski, kao i značajnu količinu dezinfekcionih sredstava, naveo je Lazić. On je istakao da je bijeljinska bolnica kao potpisnica “Pariške deklaracije” učestvovala u pripremi regionalnog SoS projekta, zajedno sa dvije zdravstvene ustanove iz Sarajeva i Mostara.   

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...