Bijeljinska bolnica među najvećim dužnicima: KOLAPS JE PREBLAGA RIJEČ

Datum:

Share post:

Poreska uprava RS od bijeljinske bolnice potražuje na ime poreza i doprinosa oko 13,5 miliona KM. Ovim iznosom  bijeljinska bolnica svrstala se među najveće dužnike poreza i doprinosa u RS, koji, zaključno sa junom ove godine ukupno  duguju 830,7 miliona KM.

Ukoliko je menadžmentu bijeljinske bolnice za utjehu, Univerzitetski klinički centar Banjaluka na ime poreza i doprinosa duguje 68,2 miliona KM, bolnica u istočnom Sarajevu 32 miliona KM, bolnice u Doboju i Foči nešto više od po 22 miliona KM, bolnica u Gradiški 12,3 miliona KM, prijedorska bolnica 7,1 milion KM.

Cifre su neumoljive i opominju nadležne da je trenutak da se konačno pokrene ozbiljna  reforma zdravstvenog sistema. Naime, kada bi ozbiljni ekonomski analitičari izveli pravu računicu i dali vjerodostojnu sliku finansijskog stanja u zdravstvu Republike Srpske, vjerovatno bi  KOLAPS bila preblaga riječ.

Ipak, da u 21. vijeku zdravstveni radnici većine bolnica u RS nisu u mogućnosti da redovno ovjeravaju zdravstvene knjižice i da su stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na sve druge osiguranike u RS, teško je objasniti iole razumnom čovjeku.

TESTNA REKLAMA

Od menadžmenta bijeljinske bolnice nismo mogli ovih dana dobiti komentar o trenutnom stanju duga i obaveza prema Poreskoj upravi RS, odnosno o potpisanom  reprogramu i načinu na koji se ispunjavaju obaveze prema zaposlenima i državi.

Jelena Lejić, načelnica Ekonomsko – finansijskog odjeljenja kratko je odgovorila da nije ovlaštena da daje takve informacije. Direktor Bolnice je trenutno na godišnjem odmoru, tako da će javnost morati pričekati na neka detaljnija objašnjenja o strukturi i visini poreskih obaveza I dugovanja za doprinose bijeljinske bolnice.

​Dešavanja u BIjeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DRAGIŠA KATIĆ KALE: Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi

Jedan o mlađih sinonima FK “Proleter“ Dvorovi. Dugogodišnji igrač, kapiten, trener i direktor stadiona u Dvorovima, omiljen, poštovan...

ŠAROVIĆ: SDS na izbore izlazi pod sloganom “Živjećeš bolje“

Srpska demokratska stranka na predstojeće izbore izlazi sa sloganom „Živjećeš bolje“, saopštio je ovo danas na konferenciji za...

MALETIĆ: Savo Bakajlić preko Nedžada Biće koji ima “SAKSIJU ZEMLJE“ i federalnih udruženja hoće nemire u Srpskoj

Zoran Maletić, pomoćnik ministra za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, komentarišući današnju konferenciju za medije Udruženja poljoprivrednika "Sela...

Savo Bakajlić traži ostavku Gradonačelnika Bijeljine i raspuštanje Skupštine (video)

Predsjednik Udruženja „Sela Semberije i Majevice“, Savo Bakajlić, danas je održao konferenciju za medije na kojoj je zatražio...