BIJELJINA: Završetak radova na sanaciji i useljenje u Sokolski dom planirano do zime

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, danas je obišao objekat Sokolskog doma, na kome su počeli radovi na trećoj fazi rekonstrukcije.

Sanacija i rekonstrukcija objekta Sokolskog doma, započeta je 2018. godine. U 2018. i 2019. godini, za realizaciju prve i druge faze projekta, odnosno rekonstrukciju dograđenog dijela, utrošena su sredstva u iznosu od oko 200.000 KM.

„Sokolski dom je proglašen spomenikom kulture prošle, odnosno 2019. godine i samim tim predstavlja objekat od najvećeg stepena zaštite i kao takav je veoma značajan za Grad Bijeljinu. Projekat je napravljen 2018. godine, a podrazumijeva kompletnu rekonstrukciju i sanaciju objekta, odnosno, vraćanje objekta u stanje kakvo je bilo prije više od 80 godina kada je i izgrađen. Sada je u toku treća faza izgradnje koja predstavlja ozbiljan i zahtjevan posao i nadam se da ćemo ga uspješno završiti kao i sve do sada“, rekla je Ljubinka Stević, odgovorni projektant na Projektu rekonstrukcije i sanacije objekta Sokolskog doma u Bijeljini.

Nakon sanacije i rekonstrukcije, objekat će biti predat na korišćenje ustanovama kulture – Gradskom pozorištu, SKUD-u Semberija i SCPD Srbadija. Za završetak radova na navedenom objektu, obezbijeđena su sredstva u iznosu od 1.500.000 KM od čega je 1.000.000 KM kreditna sredstva, a 500.000 KM iz redovnih sredstava budžeta Grada Bijeljina. Treća faza rekonstrukcije je završna faza koja podrazumijeva sve građevinske i građevinsko-zanatske radove na objektu. Rok za završetak radova prema ugovoru sa izvođačem je 180 dana.

 „Započeli smo rekonstrukciju Sokolskog doma, objekta javne namjene koji je na stalnoj listi spomenika kulture BiH. To govori da je od nepromjenljive, kulturno-istorijske vrijednosti. S obzirom na loše stanje i unutrašnjeg i spoljašnjeg dijela, odlučili smo se da odradimo kompletnu rekonstrukciju i da ga vratimo kulturi. Napravili smo projekat koji je morao biti odobren od strane nadležne komisije za zaštitu spomenika i nakon dobijenih svih saglasnosti, odabrali smo izvođača i rekonstruisani Sokolski dom će biti isti kao što je i bio, ali u novom ruhu“, rekao je Gradonačelnik Mićić.

Mićić je objasnio da će nakon rekonstrukcije, Sokolski dom sačuvati svoju kulturnu i istorijsku vrijednost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Idu li 52 fudbalska kluba u Semberiji “pod suspenziju“? (foto)

Da li će 52 fudbalska (od Premijer lige do najniže lige) kao i 20-ak Omladinskih selekcija u Semberiji...

SVEŠTENIK MIRAN: Crkva nikada nije bila protiv proslavljanja državnih praznika – na vjernicima je da odluče kako će proslaviti 1. maj (video)

U toku su praznici, u toku je Stradalna nedelja, sutra je 1. maj, pa smo željeli da porazgovaramo...

Omladinci RSS posadili breze u okviru akcije „April – mjesec čistoće“ (foto)

Republička omladina Srpske donirala je i posadila breze u okviru akcije Gradske uprave grada Bijeljina „April – mjesec...

PETROVIĆ: Danas isplata subvencija za đačke karte za srednjoškolce i za osnovce

Ljubiša Petrović gradonačelnik Bijeljine je saopštio putem svog zvaničnog FB naloga da danas (utorak, 30. april 2024.) počinjeisplata...