BIJELJINA: Pri kraju izgradnja Farme muznih krava u Poljoprivrednoj školi

Datum:

Share post:

Predstavnici Gradske uprave Bijeljina su na prostoru Poljoprivredne i medicinske škole posjetili kompleks Farme muznih krava, čija izgradnja je u završnoj fazi. Gradski menadžer Predrag Jović rekao je da je gradnja najmodernijeg objekta ovog tipa u BiH započela 2017. godine i da su, u međuvremenu, stvoreni uslovi za dualno obrazovanje, koje će učenicima omogućiti odgovorajaću edukaciju.

“Ovo je najmodernija farma muznih krava u BiH, sa svim propratnim prostorijama, učionicama i ambulantom, koje su neophodne za savremeno obrazovanje. Na ovaj način đaci će u potpunosti biti edukovani i spremni za rad poslije izlaska iz škole – naglasio je Jović i podsjetio da će na mjestu stare farme biti izgrađen studentski dom, u neposrednoj blizini Centra za visoko obrazovanje. Time će praktično na jednom mjestu biti objedinjenjeni brojni školski i studentski sadržaji, koji će omogućiti najkvalitetnije obrazovanje za mlade ljude.

Direktor Poljoprivredne i medicinske škole Zoran Despotović zahvalio je Gradskoj upravi na realizaciji ovog značajnog projekta.

„Hvala gradonačelniku Mići Mićiću i Gradskoj upravi za kompletan posao i sredstva koja su izdvojili. Veoma je važno da oko 700 učenika, stečena teoretska znanja u učionicama primijene u našem objektu, tako da po završetku obrazovanja budu bolje osposobljeni za dalji rad  u svojim farmama, ambulantama i drugim ustanovama. Na našoj novoj farmi edukativnog karaktera sticaće se praktična znanja iz ishrane, smještaja, liječenja i njege životinja“ – istakao je Despotović, dodajući da  u ovoj ustanovi osjećaju posebno zadovoljstvo, jer se projekat realizuje u godini kada Poljoprivredna i medicinska škola obilježavaju 70 godina postojanja i rada.

Gradska uprava Bijeljina u cjelosti je finansirala izgradnju farme, u vrijednosti od milion i 200 hiljada KM, a završetak radova planiran je za 30-ak dana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...