BIJELJINA: Mladi SDS RS odali počast poginulim borcima povodom 9. januara

Datum:

Share post:

Mladi Srpske demokratske stranke danas su na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića položili vijence povodom dana Republike – 9. Januara.

Zoran Vekić, predsjednik mladih SDS Republike Srpske istakao je da su početkom devedesetih godina uočeni prvi institucionalni počeci sa lijeve strane Drine, kada je stvoren grb, himna, zastava i Republika Srpska.

„Danas smo se okupili u Bijeljini da na skroman i pristojan način položimo vijence poginulim borcima za slobodnu Republiku Srpsku. Ne možemo propustiti da pomenemo značaj SDS za stvaranje Republike Srpske, kao i egzaktnu činjenicu da je Srpska demokratska stranka jedina politička partija koja je starija i od same Republike Srpske“, rekao je predsjednik mladih SDS Republike Srpske.

Radiša Petrović, zamjenik predsjednika Aktiva Mladih SDS RS poručio je da mladima ostaje da jačaju i čuvaju Republiku Srpsku, tako što će ostati u njoj da žive, da se školuju i stvaraju porodice.

TESTNA REKLAMA

„Obilježavanjem 9. januara želimo, prije svega, da odamo počast i veliku zahvalnost ljudima koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske i sebe ugradili u njene temelje. Sam nastanak naše Republike je jedno od najvećih pobjeda srpskog naroda u 20. vijeku, jer je Republika Srpska garant opstanka Srba na ovim prostorima“, rekao je zamjenik Aktiva Mladih SDS RS. 

Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Bijeljine danas je položio vijence na spomenik poginulim borcima u odbrambeno-otadžbinskom ratu zajedno sa mladima Srpske demokratske stranke.

„Za 29. rođendan Republike Srpske iskoristio bih priliku da odam počast i duboku zahvalnost svim ljudima koji su učestovali u njenom stvaranju, naročito onima čiji su životi ostali ugrađeni u njene temelje. Rođendan Republike Srpske će uvijek biti prilika da iskažemo poštovanje prema svim demobilisanim borcima, članovima porodica poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima i svim ljudima koji su dali doprinos da Republika Srpska bude naš temelj koji ćemo mi svakog dana sve više i više nadograđivati“, poručio je Petrović.

Za razliku od prethodnih godina, mladi SDS RS zbog pandemije virusa korona, ove godine Dan Republike Srpske obilježili su dosta skromnije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

DANAS JE SVETI PANTELEJMON

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas praznik posvećen Svetom velikomučeniku Pantelejmonu. Sveti Pantelejmon rodom je iz Nikomidije (današnji grad Izmitu...

Samsung značajno smanjuje proizvodnju telefona?

Finansijski stručnjaci širom sveta predviđaju globalnu recesiju, a tržište pametnih telefona počelo je već da se priprema za...

AGRO SAVJET: Krompir dosegao rekordne cijene

Visoke temperature i suša su umanjile prinos krompira, a cijena je blizu maksimalnog iznosa, dok su uljana repica...

SERVISNE INFORMACIJE za 9. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...