BIJELJINA – KORONA VIRUS: Zaražena osoba dobro, nema razloga za paniku

Datum:

Share post:

Jedna osoba u Bijeljini zaražena je virusom korona i dobro se osjeća, a do jutros 823 osobe su pod epidemiološkim nadzorom, izjavio je direktor Doma zdravlja Bijeljina Duško Milovanović.

Milovanović je istakao da se nakon informacije da je jedna osoba zaražena virusom korona hitno reagovalo, te da nema razloga za paniku. 

 
„Nakon informacije da je jedna osoba zaražena korona virusom hitno smo reagovali i higijensko-epidemiološka služba je preduzela sve mjere da identifikuje sve eventualne kontake koje su osobe imale sa licem za koje je potvrđeno prisustvo korna virusa. Od jutros epidemiološke ekipe su na terenu. Preduzeli smo sve mjere u skladu sa preporukama stuke. Mislim da nema razloga za paniku, za sada je sve pod kontrolom“,  rekao je Milovanović nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

Milovanović je napomenuo i da je saradnja sa Republičkom zdravstvenom inspekcijom na graničnim prelazima poboljšana, te da smatra da će u narednom periodu biti manje osoba koje će biti pod epidemiološkim nadzorom.
„Značajno je smanjen broj ulazaka u BiH, na našim prelazima. Ono na šta sada obraćamo posebnu pažnju je kontrola vozača koji se nalaze u međunarodnom transportu. To smo sada identifikovali kao mogući problem i izvor širenja zaraze“, istakao je Milovanović.

TESTNA REKLAMA

Zaražena osoba u dobrom stanju
Vršilac dužnosti direktora Bolnice „Sveti Vračevi“ Milica Lovrić rekla je da je pacijent sa Kovid-19 u dobrom stanju, te da su uzorci članova porodice zaraženog poslati na analizu.

„Članovi porodice osobe kod koje je potvrđen Kovid-19 nalaze se u kućnom karantinu i dobrog su  stanja. Adresa je proslijeđena MUP koji će pratiti da li se oni pridržavaju kućnog karantina“, rekla je Lovrićeva, koja je istakla da bijeljinska Bolnica proširuje kapacitet karantina.

„Mi smo do sada imali karantin od 30 kreveta. U narednom periodu proširujemo kapacitet sa još 50 kreveta i angažujemo dodatnu opremu. Apsolutno imamo dovoljan broj respiratora, terapije i svega što je potrebno za liječenje takvih pacijenata“, rekla je Lovrićeva, istakavši da su zdravstveni radnici spremni da odgovore na izazove, ali da mnogo toga zavisi i od građana.

„Zdravstveni radnici su spremni, ali da bi imali dobru epidemiološku situaciju moraju se poštovati preporuke. Apelujem na građane da imaju povjerenja u zdravstvene radnike i institucije. Mi smo tu za vas“, poručila je Lovrićeva.
Bijeljinska Bolnica ima osam respiratora u funkciji.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Prijavite se za onlajn kurs o preduzetništvu u ekonomiji u razvoju

HarvardX nudi besplatan onlajn kurs “Entrepreneurship in Emerging Economies”, koji je namijenjen svima koji žele da istraže kako...

Penzioneri najčešći korisnici besplatne pravne pomoći

Centru za pružanje besplatne pravne pomoći u prvoj polovini ove godine obratila se 2.581 osoba, što je neznatno...

Gradonačelnik Petrović predložio Episkopa Fotija za Povelju Grada

Gradonačelnik grada Bijeljina LJubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina,...

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima 1. septembra

Fondacija za održivi razvoj Republike Srpske “Progresus” objaviće 1. septembra javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava poljoprivrednicima u...