BIJELJINA: Gradonačelnik organizovao prijem za dobitnike Svetosavskih nagrada

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović danas je upriličio prijem za dobitnike Svetosavkih nagrada sa područja Grada Bijeljina.

Naime, Ministarstvo prosvjete i kulture RS prošle godine je počelo sa dodjelom Svetosavskih nagrada koje je bilo predviđeno samo za osnovne škole, a od ove godine planirano je za srednje i predškolsko obrazovanje.

 
Goran Gašić, vaspitač i direktor vrtića „Dragan i Zoran“ izrazio je zahvalnost Gradonačelniku na izdvojenom vremenu i prijemu koji je organizovao za dobitnike Svetosavskih nagrada, te istakao da su danas dobili uvjeravanja da će Gradska uprava i ubuduće voditi računa o obrazovanju.

„Bijeljina kao grad ima šest dobitnika Svetosavskih nagrada, a posebno bih istakao da je predškolsko obrazovanje dobilo tri nagrade. Vrtiću „Čika Jova Zmaj“ pripale su dvije, a jedna nagrada uručena je vrtiću „Dragan i Zoran“, što Bijeljinu stavlja iznad svih ostalih gradova i opština u Republici Srpskoj po razvoju predškolskog obrazovanja. Svetosavska nagrada je vrhunac što prosvjetni radnik može da doživi i samo dodatna obaveza da nastavimo dalje sa kvalitetnim radom i da prenosimo na mlađe generacije, u nadi da će u narednim godinama biti više sličnih nagrada u Bijeljini“, rekao je Gašić.

Nada Vasiljević, profesor u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“, jedna od dobitnica Svetostavke nagrade, ističe da se nijedna od nagrada koje je dobila tokom svog dugogodišnjeg rada, ne može porediti sa ovom.

„Želim da ukažem lokalnoj zajednici i cijeloj Republici Srpskoj na nedostatak pažnje prema srednjim školama, jer su nama neophodna sredstva za rad. U našoj školi računari su prijeko potrebni, tehnologija se svake godine modernizuje, a mi nemamo sredstava da to sami obezbijedimo“, rekla je Vasiljevićka.

Gradonačelnik Bijeljine poručio je da će Gradska uprava sljedeće godine obezbijediti nagrade za prosvjetne radnike na Svetosavskoj akademiji i da će to postati praksa kako bi im ukazali poštovanje za njihov rad i doprinos obrazovanju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...