AMERIČKI AMBASADOR U BIJELJINI (foto)

Datum:

Share post:

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Erik Nelson i novi direktor Američke agencije za međunarodni razvoj u BiH (USAID) Nensi Eslik boravili su danas u prvoj zvaničnoj posjeti Gradu Bijeljina. Nakon razgovara sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, američki zvaničnici su obišli kompleks bijeljinske Poslovno-industrijske zone 2.

Glavne teme razgovora bile su ekonomska pitanja, mjere za privlačenje investicija i zapošljavanje nove radne snage, a gradonačelnik Mićić je upoznao goste o mjerama koje je Gradska uprava preduzela na poboljšanju poslovnog ambijenta u Gradu.

– U izgradnju ove Zone uložili smo oko 3,8 miliona konvertibilnih maraka. Za zemljište kupljeno od Vlade RS izdvojeno je oko 1,5 miliona KM, a u infrastrukturu – saobraćajnice, vodovodnu mrežu, fekalnu kanalizaciju, trafo-stanicu sa podzemnim dalekovodom i javnu rasvjetu sa led svjetiljkama do sada je uloženo ukupno oko 2,5 miliona konvertibilnih maraka.  Sve parcele su prodane, pa su ukupna ulaganja od Zone vraćena u gradsku kasu, ali najveća dobit za nas će biti otvaranje novih radnih mjesta. Poboljšanje uslova poslovanja je najbolji način da pomognemo privatnom sektoru u našoj lokalnoj zajednici – zaključio je Mićić.

Ambasador Nelson je istakao da je sastanak sa gradonačelnikom Mićićem bio izuzetno kvalitetan i izrazio zadovoljstvo što u prvoj posjeti Bijeljini ima priliku da sa svojim saradnicima šeta saobraćajnicom u Poslovno-industrijskoj zoni 2 koja je izgrađena uz finasijsku podršku Vlade SAD. Za asfaltiranje dijela ove saobraćanice, u dužini od 1650 metara, USAID je donirao 350.000  KM.

– Ovo je dobar primjer uspješnog partnerstva USAID-a i lokalne zajednice, zahvaljujući kojem je realizovan projekat koristan za cijelu zajednicu. Zainteresovan sam da naučim još više o Bijeljini u razgovoru sa privrednicima čujem kako je Bijeljina uspjela da stekne reputaciju grada povoljnom poslovnom klimom, a nadam se da ću od poslovnih ljudi čuti na koji način SAD mogu nastaviti da budu odličan partner i ovom gradu i ovaj zemlji – izrazio je svoje očekivanje američki ambasador prilikom obilaska Poslovno-industrijske zone 2.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Obavezno izvještavanje klijenata o naknadama: Nove odluke Agencije za bankarstvo RS

Svaka banka koja posluje u Republici Srpskoj ubuduće mora korisnicima da dostavlja ili na drugi način da učini...

Bijeljinski Radnik pobijedio Ljubić

Ekipa Radnika je tek u trećem kolu krenula u novom šampionatu Republike Srpske. Kasnili su oni sa pripremama,...

WhatsApp olakšao korišćenje aplikacije na Windowsu

Nova WhatsApp aplikacija za Windows više ne zahtjeva linkovanje sa telefonom kako bi se slale, primale i sinhronizovale...

U Bijeljini rođene ČETIRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri djevojčice i jedan dječak. Broj...