AGENCIJA za bezbjednost saobraćaja RS u Bijeljini prikazala SIMULATORA učešća u saobraćaju

Datum:

Share post:

U okviru Evropske sedmice urbane mobilnosti, Agencija za bezbjednost saobraćaja RS u Bijeljini je danas pripremila poligon za djecu, odnosno simulatore učešća u saobraćaju što podrazumijeva simulator prevrtanja i kosu ravan koji upućuju na važnost korišćenja pojasa.

„Povodom Evropskog dana bez automobila Agencije za bezbjednost saobraćaja je obezbijedila niz aktivnosti da obilježimo ovaj dan s razlogom. Cilj je da se ukaže na ekološki čistu mobilnost, odnosno mobilnost bez zagađenja. U što većoj mjeri naše svakodnevne potrebe za mobilnošću, odnosno kretanjem obavljamo u što većoj mjeri tako da ne zagađuju životnu sredinu, dakle, pješačenjem, biciklom, pa i javnom prevozom koji sasvim sigurno manje zagađuje – jedan autobus nego 20-ak automobila.

Grad Bijeljina je u posljednje vrijeme dosta u radio kako po pitanju unapređenja bezbjednosti saobraćaja, tako i po pitanju održive urbane mobilnosti. Grad Bijeljina je donio Plan održive urbane mobinosti koji podrazumijeva smanjenje broja korištenja putničkoj automobila, a povećanje broja korištenja drugih prevoznih sredstava koji ne zagađuju životnu sredinu“, rekao je Milija Radović, v.d. zamjenika direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

Gradskim menadžer Grada Bijeljina Predrag Jović naveo je da je Grad Bijeljina usvojila Dokument urbane mobilnosti koji podrazumijeva da se građanima stvore uslovi da što kvalitetnije žive – da grad dobije što više pješačkih i biciklističkih staza i veći broj drvoreda.

„I ubuduće ćemo da radimo na tome da gradske ulice prilagodimo građanima. Uočljivo je da sve više ljudi šeta, vozi bicikle i da se vratilo prirodi, a naša obaveza je da imamo što više staza za njih. Kanal Dašnica će biti upravo jedan takav prostor koji je prilagođen građanima koji vole da šetaju ili voze bicikle“, rekao je Jović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

CIK ODLUČILA: Lokalni izbori u BiH odžaće se 6. oktobra

CIK ODLUČILA Lokalni izbori u BiH odžaće se 6. oktobra Centralna izborna komisija BiH danas je donijela jednoglasnu odluku...

Semberski poljoprivrednici očekuju dobre prinose

Radovi na semberskim njivama u punom su jeku. Kao najveća „fabrika pod vedrim nebom“ i ovu sezonu dočekuje...

LOPARE: Sastanak rukovodstva Opštine sa delegacijom Trstenika (foto)

Načelnik Rado Savić sa saradnicima, povodom Dana i krsne slave opštine Lopare, je održalo sastanak sa predstavnicima bratske...

Sutra neradni dan u Srpskoj

 U Republici Srpskoj sutra će biti neradni dan jer se obilježava Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz...