STJEPANOVIĆ PDP: Odluke o sufinansiranju infrastrukturnih projekata mora biti 10% građani – 90% Grad Bijeljina

Datum:

Share post:

Na 39. Sjednici Skupštine Grada Bijeljina, klub odbornika Partije Demokratskog Progresa, predložio je izmjenu Odluke o sufinasiranju infrastrukturnih projekata u mjesnim zajednicama. Odluka o sufinansiranju infrastrukturnih projekata u mjesnim zajednicama definiše da 30% sredstava obezbeđuju građani, a Grad Bijeljina iz svog budžeta izdvaja 70% sredstava, navodi seu saopštenju GO PDP Bijeljina.
 
            Prijedlog kluba odbornika Partije Demokratskog Progresa je da se izmjeni postojeća Odluka o sufinansiranju infrastrukturnih projekata, odnosno procenat sufinansiranja.  Prema novoj Odluci građani bi sa 10% učestvovali u sufinansiranju infrastrukturnih projekata, dok bi se iz gradskog budžeta koji je u suficitu izdvajalo 90%  sredstava.
 
            Milorad Stjepanović, smatra da bi ovakva izmjena Odluke bila opravdana, obzirom da zbog pandemije izazvane virusom korone, velike nazaposlenosti i slabe platne moći naših sugrađana bilo veliko resterećenje za njihove budžeta. Stjepanović ističe da su obezbeđenja finansijska sredstva za ove projekte iz kreditnih sredstava u višemilionskom iznosu.
 
            Na ovaj način uspjeli bi da završimo mnoge infrastrukturne projekte u mjesnim zajednicama, koji se odnose na izgradnju putne infrastrukture, ulične rasvjete, vodovodne mreže i svega onoga što je u interesu samih građana – dodao je Milorad Stjepanović, odbornik PDP-a u Skupštini Grada Bijeljina.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
                                                                                                  

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ĐURĐEVIĆ: „Trofej Odbojkica“ – manifestacija mladosti, sporta i druženja u Bijeljini (foto)

Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, ''boravio''...

Mala Moskva – Kumane u srednjem Banatu

Selo su dugo tako zvali zbog velikog broja socijalista i učesnika u Oktobarskoj revoluciji, a žitelji zaseoka u...

Danas je pravedni i mnogostradalni Sv. Jov

Sveti pravedni Jov bejaše iz plemena Avraamova; življaše u zemlji Uzu, u Arabiji. Jov beše čovek istine, besprekoran,...

U Srpskoj rođeno 15 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 15 beba, osam dječaka i sedam djevojčica, rečeno je...