AD „Komunalac“ Bijeljina spreman za prvi snijeg

Datum:

Share post:

AD „Komunalac“ Bijeljina je već u toku ljeta obavio sve pripreme za rad zimske službe – obezbijeđena je mehanizacija i oprema, postoji dovoljan broj ljudi za rad, a obezbijeđene su i dovoljne količine soli, kaže za portal „Dešavanja u Bijeljini“ izvršni za proizvodno-tehnološke poslove u AD „Komunalac“, Stojan Jovović.

Čišćenje površina u zimskom periodu vrši se u saradnji sa Gradskom upravom u okviru ugovora koji se odnosi na čišćenje javnih površina u proljetnom, ljetnom, jesenjem i zimskom periodu u Gradu Bijeljina i naseljenom mjestu Janja.

„Čišćenje površina u zimskom periodu podrazumijeva aktivnosti koje se vrše tokom cijelog zimskog perioda, na način da se trgovi, trotoari, prilazi javnim ustanovama i druge javne površine koje se koriste za pješački saobraćaj, u svakom momentu budu prohodni, bez bilo kakve opasnosti za bezbijedno odvijanje pješačkog saobraćaja. Što se tiče AD „Komunalca“, sredstva predviđena za ovu godinu za održavanje javnih površina iznose 21.764KM sa PDV. Mi smo spremni za zimsku sezonu, pripremili smo dovoljne količine soli, oprema koju koristimo je pripremljena, tako da, spremni čekamo prvi snijeg“, rekao je Jovović.

Sve poslove AD „Komunalac“ obavlja po nalogu Gradske uprave, odnosno, Odjeljenja za stambeno- komunalne poslove.

Programom utvrđeni radovi na čišćenju snijega i leda počinju padanjem prvog snijega i traju do 15. aprila, ali i dalje u slučaju sniježnih padavina.

U ovom periodu će se obavljati sljedeći poslovi:

  • kombinovano mašinsko i ručno čišćenje snijega sa trotoara, trgova, prilaza javnim ustanovama, stepeništa i drugih javnih površina neophodnih za saobraćaj, kontinuirano dok traju sniježne padavine,
  • posipanje svih površina koje se koriste za komunikaciju industrijskom soli,
  • po prestanku padavina vršiti skupljanje i odvoz snijega po prioritetima,
  • čišćenje slivnika, šahtova i rešetki,
  • skidanje snijega i uklanjanje polomljenih grana sa nasada i drveća na dijelovima putnog zemljišta, trotoarima i parkovima,
  • raskopavanje leda i uklanjanje istog
  • skupljanje abrazivnog materijala sa utovarom i odvozom sa svih javnih površina po prestanku zimske službe, kao i u toku zimske službe, kad se za iste ukaže potreba.
  • pročišćavanje trotora i drugih javnih površina koje podrazumijeva sakupljanje razbacanih papira i drugog smeća, kao i čišćenje betonskih i limenih kanti namijenjenih za sitni komunalni otpad.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Izađite 2. juna na birališta, budite odgovorni – izbori nisu igračka

Predsednik Srbije i član SNS  Aleksandar Vučić poručio je danas, na mitingu izborne liste "Aleksandar Vučić - Beograd...

PATRIJARHU ZABRANJEN ULAZAK NA KiM Oglasio se Petković: „To je politika laži i maltretiranja“

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković oglasio se povodom naredbe prištinskih vlasti koje su zabranile ulazak Patrijarha Porfirija...

Svečanost povodom Dana Rudarskog Fakulteta u Prijedoru (foto)

maj, Dan Rudarskog fakulteta u Prijedoru, uz obilježavanje 15 godina postojanja, bio je prilika za odavanje...

Zadovoljni u pčelinjaku Vasilić: Prinos bagremovog meda u podmajevičkom kraju do 15 kg po košnici (foto)

Pčelari u Podmajevici mogu da budu zadovoljni prinosom meda koji je do 15 kg po košnici, kaže Božica...