Svečanost povodom Dana Rudarskog Fakulteta u Prijedoru (foto)

Datum:

Share post:

  1. maj, Dan Rudarskog fakulteta u Prijedoru, uz obilježavanje 15 godina postojanja, bio je prilika za odavanje priznanja ključnim ljudima ovog kolektiva koji svojim angažmanom i posvećenošću iz godine u godinu čine da ova obrazovna institucija dobija na značaju, ali i za vrjednovanje doprinosa koji su različite organizacije pružile u razvoju fakulteta. Lykos Balkan Metals je kreiranjem partnerskih odnosa sa rukovodstvom, nastavnim osobljem i studentima Fakulteta, nastojao da iskaže spremnost i da svoj doprinos obrazovanju kadra iz oblasti geologije i rudarstva.

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji, u julu 2022. godine, ozvaničena je saradnja i sklopljen dogovor da se zajedničkim snagama utiče na unapređenje nastave, ali i izgradnji budućih kapaciteta u pogledu stručnog osposobljavanja kadra koji će odgovoriti potrebama tržišta rada.

Prema riječima dekana, prof. Svjetlane Sredić, rudarski fakultet je do sada uspješno obrazovao više od 150 diplomiranih inžinjera rudarstva, koji pored toga što predstavljaju značajan uspjeh, takođe su i promoteri fakulteta, obzirom da su mnogi od njih već priznati stručnjaci u ovoj oblasti. Od prije dvije godine, fakultet je bogatiji za dva dodatna smjera – smjer geologije i smjer zaštite životne sredine, čiji su prvi diplomci takođe uveličali ovaj jubilej.

Direktor kompanije Lykos Balkan Metals, Mladen Lujić naglasio je da u svijetu iz godine u godinu raste potreba za sirovinama, a sa njom rastu i izazovi održivog razvoja, zaštite okoline i efikasnog upravljanja resursima. Takođe je istakao da uvođenjem ova dva smjera i intenziviranom saradnjom sa realnim sektorom, fakultet daje značajan doprinos osiguravanju prosperitetne budućnosti ove industrije u našoj zemlji, za koju se može reći da je stub ekonomske stabilnosti obzirom da je jedina grana koja uspješno odoljeva globalnim ekonomskim turbulencijama.

„S toga je važno udružiti snage i kreirati programe podrške u vidu stipendija i praktičnog usavršavanja, kako bi kvalitet kadra mogao odgovoriti zahtjevima tržišta rada“, rekao je Lujić.

Savez studenata Rudarskog fakulteta je ovom prilikom uručio i zahvalnicu Kompaniji, za sponzorstvo studenata na Georudarijadi, koja se ove godine održala u Trogiru.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RADO SAVIĆ: REZOLUCIJA O SREBRENICI NEĆE DOPRINIJETI BOLJEM ŽIVOTU GRAĐANA U BIH

SAVIĆ: OVO NIJE DOBRO I NEĆE DOPRINIJETI BOLJEM ŽIVOTU GRAĐANA U BIH   Brojni borci i građani okupili su se...

Njemačka osveta Srbima

21. juna 1940. godine u Kompjenjskoj šumi, najviši državni vrh Trećeg rajha predvođen Adolfom Hitlerom lično, sastaje se...

BIJELJINA: Zvijezda 09 u finalu Kupa “dr Milan Jelić“

Zvijezda 09 je u Foči ovjerila plasman u finale Kupa "dr Milan Jelić" gdje ih čeka dobojska Sloga,...

VIŠKOVIĆ: Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije

Glasanje za rezoluciju o genocidu u Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao...