Održan BOŽIĆNI KONCERT OMŠ ''Kornelije Stanković'' Ugljevik-Bijeljina (video)

Datum:

Share post:

​U subotu, 4. januara u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“ u Bijeljini devetu godinu zaredom, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, održan Tradicionalni Božićni koncert OMŠ „Kornelije Stanković“ Ugljevik – Bijeljina.

„Na ovogodišnjem koncertu predstavili su se učenici Osnovne muzičke škole „Kornelije Stanković“, odsjeka harmonika i klavir, kamerni ansambl, orkestar harmonika i najtalentovaniji učenici koji su ostvarili pobjede na mnogim međunarodnim takmičenjima u ovoj i prethodnim školskim godinama. Ovo je važan kulturni događaj za naš grad, jer ovim koncertom dajemo priliku mladim talentima da u svom rodnom gradu pokažu svoje umijeće i šta su sve naučili za vrijeme školovanja“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini direktor muzičke škole „Kornelije Stanković“ Ugljevik – Bijeljina Slaviša Perić.

Učenici OMŠ „Kornelije Stanković“ često učestvuju na međunarodnim muzičkim takmičenjima širom Evrope i osvajaju nagrade i prva mjesta.

„Za sada imamo oko 400 osvojenih nagrada, od čega je preko 300 prvih mjesta na međunarodnim takmičenjima u više od deset evropskih zemalja. Smatram da na našim prostorima klasična umjetnička muzika nije zastupljena na adekvatan način i da bi trebalo raditi na promociji uspješne djece koja se odluče na ovu vrstu muzike. Potrebno je organizovati više koncerata i manifestacija klasične muzike gdje bi djeca mogla da nastupaju i pokažu svoja znanja u svom rodnom gradu“, istakao je Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...