SELAK, SPS: Kultura sjećanja – preduslov za opstanak i budućnost jednog naroda

Datum:

Share post:

Predsjednik Socijalističke partije Srpske, Goran Selak, izjavio je da će se SPS zalagati za usvajanje konkretnih mjera koje će doprinijeti očuvanju i ukorjenjivanju kulture sjećanja u srpskom narodu, jer narodi koji ne pamte svoju prošlost svjesno dopuštaju da im se nemili istorijski događaji ponavljaju u budućnosti.

“Zbog nametnutog zataškavanja zločina nad Srbima tokom Drugog svjetskog rata, koji su potisnuti zarad lažnog “bratstva i jedinstva”, dočekali smo ponavljanje zločina nad našim nedužnim narodom tokom devedesetih godina. Nismo smjeli razviti sopstvenu svijest o sopstvenim stradanjima i istorija nam se ponovila”, jasan je Selak.

Prema riječima Selaka, kultura sjećanja nije usmjerena ka produbljivanju sukoba, već ona služi isključivo očuvanju nacinalnog identiteta jednog naroda.

“Kao jednu od mjera predložićemo da se u nastavni plan i program u Republici Srpskoj uvedu obavezne đačke ekskurzije širom Srpske i BiH, kako bi naši najmlađi, posjećujući spomen područja, spoznali žrtve koje su ugrađene u temelje Srpske i naše slobode. Pored Donje Gradine, neophodno je da učenici posjećuju i Prebilovce, Brod na Drini, Koritsku i druge hercegovačke jame, Garevice, Drakulić, školu u Šargovcu, Kozaru i potkozarska sela ali i stratišta srpskog naroda iz odbrambeno – otadžbinskog rata”, zaključio je lider SPS-a.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...

VUČEVIĆ: Od Brisela se očekuje da ne postavlja uslove koji nikome nisu postavljani

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da je članstvo u ЕU nacionalni i strateški cilj Srbije, koja očekuje...

BIJELJINA: Borjan Maksimović obišao gradilište u Vidovdanskoj ulici (foto)

Borjan Maksimović  načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje po ovlaštenju gradonačelnika Bijeljine je posjetio gradilište u Vidovdanskoj ulici, gdje je...