Konaković (NiP) proglasio pobjede u Tuzli i Srebreniku, SDA u Vogošći

Datum:

Share post:

SDA slavi u Vogošći: Konaković proglasio pobjede u Tuzli i Srebreniku

Lider stranke Narod i pravda (Nip) Elmedin Konaković proglasio je pobjedu kandidata SDP Zijada Lugavića na izborima za gradonačelnika Tuzle, kao i pobjedu kandidata „trojke“, koju čine i SDP i Naša stranka, Adnana Bijelića u Srebreniku.

Prema do sada prebrojanim glasovima, Sedić je osvojio 4.839 glasova i njegova prednost je više od hiljadu glasova u odnosu na drugoplasiranog kandidata SDA Hamdiju Abdića Tigra koji ima 3.397 glasova.

Prema dosadašnjim nezvaničnim rezultatima, kandidat SDA za načelnika opštine Vogošća Migdad Hasanović osvojio je 5.228 glasova, a njegov protivkandidat Adnan Šerak (Nip) osvojio je 2.949 glasova.

Iz SDA navode da, na osnovu 70 odsto prebrojanih glasova, Hasanović ima skoro dvostruko više glasova od kandidata “trojke”, prenose federalni mediji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Episkop Fotije u hamu svetog Georgija služio jutrenje Velike Subote – Plač Majke Božije i Opijelo Hristovo – Statije sa ophodom oko hrama (foto)

NJegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije služio je večeras jutrenje Velike Subote - Plač Majke Božije i Opijelo...

VRIJEME DANAS kiša uz moguće razvedravanje

U prvom dijelu dana oblačno uz slabu kišu koja prestaje tokom jutra. Od sredine dana na sjeveru i...

EPISKOP FOTIJE: U Vaskrsu sabrana sva ljudska nada (foto)

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije čestitao je predstojeći Vaskrs, ističući da je u njemu sabrana sva ljudska nada. "Ispovijedajući...

Zvezda pregazila Megu u prvom meču i napravila veliki korak ka finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Mege u prvom meču polufinala ABA lige i tako napravili veliki korak...