Skupština Bijeljine: Đurđević umjesto Ćorića, Petričević mijenja Mitrića

Datum:

Share post:

U Skupštini grada Bijeljina biće zamijenjena dva od 31 odbornika, zbog odlaska dosadašnjih gradskih odbornika na mjesta poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio je danas predsjednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković.

Poslanika Nedeljka Ćorića iz SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina zamijeniće odbornik Aleksandar Đurđević, a Darka Mitrića iz SDS-a Ivana Petričević, čime će među odbornicima ubuduće biti dvije žene.

Marković je rekao novinarima da za sada nema zvaničnih prelazaka odbornika iz jedne u drugu stranku, ali je dodao da je stanje turbulentno u DNS-u.

Sjednica Skupštine grada biće održana u petak, 30. novembra, dogovoreno je na današnjem međustranačkom sastanku koji je održan u Gradskoj upravi.

Marković je nakon sastanka najavio da će na novembarskoj sjednici biti razmatran izvještaj o izvršenju budžeta za devet mjeseci, ističući da je on stabilan i likvidan, a da rebalans ovogodišnjeg budžeta ostaje u istom okviru, ali uz određene preraspodjele po stavkama.

On je naveo da će pola miliona maraka koje su bile namijenjene za eksprioprijaciju za potrebe izgradnje drinskog nasipa, a zbog problema u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa nisu utrošene, biti preusmjerene za nastavak gasifikacije u Bijeljini. Riječ je o novcu iz ranijeg kredita od četiri miliona maraka.

Marković je najavio da će među 14 tačaka dnevnog reda biti i nacrt budžeta Bijeljine za narednu godinu, ali nije govorio o njegovim detaljima dok se ne završi procedura potvrde u resornom ministarstvu.

Izvor: www.bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dragiša Trifunović iz Popova istrčao Beogradski maraton (foto)

Preko 13 hiljada takmičara učestvovalo je na 37. izdanju Comtrade Beogradskog maratona. Oboren je rekord po broju učesnika...

PATRIJARH Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti

Patrijarh Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije krstio je danas, na Cvijeti, tridesetoro...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo...

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...