Skupština Bijeljine: Đurđević umjesto Ćorića, Petričević mijenja Mitrića

Datum:

Share post:

U Skupštini grada Bijeljina biće zamijenjena dva od 31 odbornika, zbog odlaska dosadašnjih gradskih odbornika na mjesta poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio je danas predsjednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković.

Poslanika Nedeljka Ćorića iz SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina zamijeniće odbornik Aleksandar Đurđević, a Darka Mitrića iz SDS-a Ivana Petričević, čime će među odbornicima ubuduće biti dvije žene.

Marković je rekao novinarima da za sada nema zvaničnih prelazaka odbornika iz jedne u drugu stranku, ali je dodao da je stanje turbulentno u DNS-u.

Sjednica Skupštine grada biće održana u petak, 30. novembra, dogovoreno je na današnjem međustranačkom sastanku koji je održan u Gradskoj upravi.

Marković je nakon sastanka najavio da će na novembarskoj sjednici biti razmatran izvještaj o izvršenju budžeta za devet mjeseci, ističući da je on stabilan i likvidan, a da rebalans ovogodišnjeg budžeta ostaje u istom okviru, ali uz određene preraspodjele po stavkama.

On je naveo da će pola miliona maraka koje su bile namijenjene za eksprioprijaciju za potrebe izgradnje drinskog nasipa, a zbog problema u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa nisu utrošene, biti preusmjerene za nastavak gasifikacije u Bijeljini. Riječ je o novcu iz ranijeg kredita od četiri miliona maraka.

Marković je najavio da će među 14 tačaka dnevnog reda biti i nacrt budžeta Bijeljine za narednu godinu, ali nije govorio o njegovim detaljima dok se ne završi procedura potvrde u resornom ministarstvu.

Izvor: www.bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dragan Bojanić na čelu UFSI OFS Bijeljina

Dragan Bojanić je i zvanično potvrđen za predsjednika Udruženja fudbalskih sudija i instruktora OFS Bijeljina. Njega su delegati izglasali...

Jelena Trivić zvanično kandidat za gradonačelnika Banja Luke

Narodni front počeo kampanju: Program za Banjaluku Narodni front ozvaničio je početak kampanje "Program za Banjaluku". Nakon sjednice Gradskog...

Održan zajednički sastanak Izvršnih odbora SDA Bijeljina i Janja (foto)

U Janji kod Bijeljine je juče (petak, 19. april 2024.) održan prvi zajednički sastanak Izvršnih odbora Stranke demokratske...

Neškovićev Zakon o Ustavnom sudu BiH povod bošnjacima za blokadu Doma naroda PS BiH

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je prije mjesec dana i nema naznaka da će u skorije...