Skupština Bijeljine: Đurđević umjesto Ćorića, Petričević mijenja Mitrića

Datum:

Share post:

U Skupštini grada Bijeljina biće zamijenjena dva od 31 odbornika, zbog odlaska dosadašnjih gradskih odbornika na mjesta poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio je danas predsjednik lokalnog parlamenta Slaviša Marković.

Poslanika Nedeljka Ćorića iz SNSD-a u Skupštini grada Bijeljina zamijeniće odbornik Aleksandar Đurđević, a Darka Mitrića iz SDS-a Ivana Petričević, čime će među odbornicima ubuduće biti dvije žene.

Marković je rekao novinarima da za sada nema zvaničnih prelazaka odbornika iz jedne u drugu stranku, ali je dodao da je stanje turbulentno u DNS-u.

Sjednica Skupštine grada biće održana u petak, 30. novembra, dogovoreno je na današnjem međustranačkom sastanku koji je održan u Gradskoj upravi.

TESTNA REKLAMA

Marković je nakon sastanka najavio da će na novembarskoj sjednici biti razmatran izvještaj o izvršenju budžeta za devet mjeseci, ističući da je on stabilan i likvidan, a da rebalans ovogodišnjeg budžeta ostaje u istom okviru, ali uz određene preraspodjele po stavkama.

On je naveo da će pola miliona maraka koje su bile namijenjene za eksprioprijaciju za potrebe izgradnje drinskog nasipa, a zbog problema u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa nisu utrošene, biti preusmjerene za nastavak gasifikacije u Bijeljini. Riječ je o novcu iz ranijeg kredita od četiri miliona maraka.

Marković je najavio da će među 14 tačaka dnevnog reda biti i nacrt budžeta Bijeljine za narednu godinu, ali nije govorio o njegovim detaljima dok se ne završi procedura potvrde u resornom ministarstvu.

Izvor: www.bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SUĐENJE ZA DOBROVOLJAČKU: Kerim Lučarević se nije pojavio na izjašnjavanju o krivici

Kerim Lučarević, koji je optužen za zločin protiv ratnih zarobljenika, ranjenika i bolesnika, civilnog stanovništva, te protivpravno ubijanje...

Gradonačelnik Bijeljine u posjeti manastiru Gračanica (foto)

Gradonnačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je danas manastir Gračanicu na Kosovu i Metohiji. -Hvala Gospodu dragom na velikoj blagodeti...

MALO SUTRA: Dodik o zabrani tri prsta – Mogli bi zabraniti i ljubljenje tri puta i da se krstimo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je besposlen mozak đavolje igralište i da u duhu te...

Usvojena SARAJEVSKA DEKLARACIJA koja osuđuje dizanje tri prsta NENADA NEŠIĆA!?

Skupština Kantona Sarajevo jednoglasno je danas usvojila deklaraciju kojom se najoštrije osuđuje dizanja tri prsta ispred zajedničkih institucija,...